Meciul Tişe – Ciceo continuă: Conducerea Aeroportului a refuzat să permită accesul comisiei de recepție a pistei pe motiv că nu e completă

sursa foto: Consiliul Judeţean Cluj

Disputele dintre preşedintele Consiliului Judeţean Alin Tişe şi directorul aeroportului clujean, David Ciceo au ajuns efectiv pe pista de decolare-aterizare. Conducerea CJ Cluj susţine că o comisie de recepţia a investiţiei de la pistă nu a fost lăsată să facă verificările la faţa locului. În schimb, cei de la aeroport susţin că comisia care a venit să facă recepţia nu era completă.

„Miercuri, 20 decembrie 2017, comisia de recepție finală a obiectivului de investiții „Pistă de decolare-aterizare de 3.500.m – Etapa I și suprafețe de mișcare aferente” s-a deplasat la Aeroport pentru a vizita amplasamentul. Scopul vizitei era acela de a întreprinde verificările la fața locului și celelalte demersuri necesare în vederea recepționării pistei.

Din păcate însă, conducerea Aeroportului a decis să nu permită accesul membrilor comisiei pe amplasamentul obiectivului de investiții, împiedicând astfel îndeplinirea operațiunilor legale premergătoare recepționării pistei și fără de care recepția nu poate avea loc.

Mâine, joi, 21 decembrie 2017, comisia de recepție se va deplasa din nou la Aeroport pentru a îndeplini atribuțiile care i-au fost încredințate în vederea realizării recepției finale.

În situația în care comisia va fi din nou împiedicată să își îndeplinească atribuțiile legale Consiliul Județean Cluj, în calitate de proprietar și de beneficiar al acestei investiții, vaîntreprinde demersurile legale care se impun, inclusiv cele reglementate de legislația penală, pentru a finaliza procedura de recepție” se arată într-un comunicat al CJ Cluj.

Ca să poată fi folosită legal de către cei de la aeroport, noua pistă de 2100 de trebuie să treacă de recepția finală, ulterior să fie inclusă în domeniul public al județului, iar Consiliul Județean să transmită Regiei Autonome Aeroportul Internațional Avram Iancu” dreptul de administrare a acestui obiectiv.

În schimb conducerea aeroportului clujean susţine nu puteau permite recepţia fără ca această comisie care s-a prezentat azi la aeroport să aibă ca membri şi reprezentanţi ai proiectantului şi executantului pistei.

„Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj asigură întreaga disponibilitate și cooperare pentru realizarea recepției finale la obiectivul de investiții „Pistă de decolare-aterizare 3500m – Etapa 1 și suprafețe de mișcare aferente”. Realizarea recepției finale a obiectivului a fost solicitată de către Aeroport încă din data de 25 august 2017.

Cu privire la deplasarea Comisiei pentru recepția finală în data de 20.12.2017 la sediul Aeroportului în vederea derulării activităților specifice de recepție finală, s-a constatat că nu sunt îndeplinite condițiile obligatorii stabilite de HG nr. 343/2017, întrucât în conformitate cu prevederile art. 25 alin.(2) din HG: „reprezentanții executantului și ai proiectantului participă, în mod obligatoriu, în calitate de invitați, la recepția finală”.

La data de 20.12.2017, Comisia de recepție finală stabilită prin Dispoziția Președintelui Consiliului Județean Cluj nu a asigurat prezența tuturor persoanelor menționate de HG nr. 343/2017”, a transmis biroul de presă al aeroportului.

Postaţi un comentariu