Marșul Tăcerii: zeci de avocați clujeni au manifestat în fața Curții de Apel

Avocații din cadrul Baroului Cluj au participat astăzi, 30 mai, în intervalul orar 12:00 – 12:30, la un Marș al Tăcerii ce a avut loc în fața Tribunalului și în fața Curții de Apel Cluj. Avocații au manifestat îmbrăcați în robe. Aceștia sunt nemulțumiți de declarația ministrului Justiției, Raluca Prună, potrivit căreia, prin modificarea legii de exercitare a profesiei, avocații vor dobândi „imunitate absolută”.

„Luând în considerare faptul că a lipsit discursul rațional și argumentat pe un articol de lege și riscul ca aceste afirmații să aibă un efect manipulatoriu, cu grave consecințe asupra funcției apărării, rolul incontestabil al avocatului în înfăptuirea justiției și asigurarea efectivă a dreptului constituțional la apărare, cu respectarea principiilor de baza ale profesiei: libertatea, independența și păstrarea secretului profesional, Baroul Cluj va organiza o manifestare publică pașnică intitulată Marșul Tăcerii”, au transmis avocații clujeni.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

„Mâine am să merg în plen. Voi spune de ce nu cred că legea astfel cum a fost modificată este o lege bună. Și spun asta ca avocat. N-am să intru acum în detalii, dar cred că nu putem face din nicio profesie liberală, fie și din profesia liberală a avocaților, o profesie care se bucură de o imunitate absolută. Este ceva nemaiîntâlnit în Uniunea Europeană, cel puțin”, a spus Ministrul Justiției Raluca Prună pe 16 mai.

De asemenea, Consiliul Baroului București a criticat declarațiile ministrului Justiției, acuzând-o de dezinformare.

Postaţi un comentariu