Marș ecumenic anti-avort în centrul Clujului

Manifestarea a fost susținută de mai multe culte religioase | Foto: Dan Bodea
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Peste o mie de persoane   au participat duminică la Cluj la un protest împotriva avortului susținut de bisericile Ortodoxă și Greco-Catolică. Mitropolitul ortodox al Clujului, ÎPS Andrei și Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla s-au aflat în fruntea manifestației intitulată „Marșul pentru viață”. 

Mitropolitul ortodox, Andrei Andreicuț, a declarat cu această ocazie că familiile române ar trebui să aibă cât mai mulți copii. 

„Nu s-ar prăbuși România dacă toate tinerele familii ar avea măcar câte trei copii, unul pentru tata, unul pentru mama și unul pentru țară și biserică. Atunci nu ne-am prăbuși demografic. Din punct de vedere religios, avortul este un păcat strigător la cer”, a spus Andrei Andreicuț.

După discursuri, oamenii au plecat în marş pe traseul Bulevardul Eroilor – Calea Dorobanţi – strada Piteşti – Bulevardul 21 Decembrie.

Marșul pentru Viață a fost organizat în zeci de localități din România, de mai multe asociații și fundații, fiind susținut de mai multe culte religioase, printre care și biserica majoritară, ortodoxă.

Potrivit activiștilor în favoarea avortului, 10.000 de femei au murit și alte 100.000 au fost mutilate în urma decretului 770 dat de Ceaușescu în 1966, cel care interzicea întreruperea sarcinii. 

Mai jos, o galerie foto de Dan Bodea:

 

Postaţi un comentariu