Marș în centrul Clujului pentru victimele atacului terorist din Franța

Foto: Reuters
eepurl.com

Comunitatea franceză şi francofonă din Cluj-Napoca, la iniţiativa Asociatiei-Corporaţie a studenţilor Francezi din Cluj-Napoca vor organiza astăzi, în colaborare cu Institutul Francez, un marș prin centrul orașului, în semn de solidaritate cu familiile victimelor atentatului care a avut loc ieri, 7 ianuarie în centrul Parisului. Marșul va începe la ora 18:00 și va avea următorul traseu: Casa de Cultură a Studenților, Bulevardul Eroilor, Piața Ștefan cel Mare, Strada I.C. Brăteanu, ultima oprire fiind la Institutului Francez.

„Vom ține minutul de liniște de la ora 13:00 în memoria celor decedați așa cum a cerut Președintele Republicii Franceze, Francois Hollande. De la ora 18:00 va fi organizat un marș. De asemenea, steagul francez de pe clădirea noastră are încă de ieri o banderolă neagră care va fi menținută trei zile”, a declarat Gabriela Ioo, de la Centrul Cultural Francez.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Un grav atentat terorist a avut loc la Paris în sediul unui săptămânal de satiră intitulat Charlie Hebdo, în cadrul căruia au fost ucise 12 persoane. Charlie Hebdo a publicat texte satirice și caricaturi împotriva religiei creștine, musulmane sau iudaice. Atacatorii au strigat „Allahu Akbar” și au spus că îl răzbună pe Profetul Mahomed.

Pentru a-şi manifesta solidaritatea cu ceea ce s-a întâmplat la sediul redacţiei Charlie Habdo, mii de francezii au ieșit în stradă, purtând bannere cu mesajul „Je suis Charlie”. Tot din solidaritate, ambasada SUA din Franța și-a modificat poza de pe contul de Twitter în „Je suis Charlie“.
Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Postaţi un comentariu