Maratonul Internațional AROBS Cluj-Napoca va avea loc cu o săptămână mai devreme

Organizatorul Maratonului Internațional AROBS Cluj-Napoca (MIACN), Runners Club, a decis schimbarea datei de concurs pe 10 aprilie 2016 urmare a suprapunerii datei inițiale de start cu meciul România – Germania  din play-off-ul Grupei Mondiale a FED CUP by BNP Paribas care se va juca la Sala Polivalentă, lângă Cluj Arena. MIACN era programat să înceapă pe 17 aprilie 2016 cu un start de pe stadionul de la Cluj Arena și ar fi presupus închiderea traficului pe arterele principale de acces la Sala Polivalentă unde sunt așteptați 7.000 de spectatori la Fed CUP pe lângă cei aproximativ 4.000 de concurenți plus susținătorii lor la MIACN. Confruntați cu situația de a alege între schimbarea datei maratonului sau schimbarea traseului și mutarea lui în afara orașului, organizatorii au ales prima variantă din dorința de a păstra calitatea competiției.

A șasea ediție MIACN programată pentru 17 aprilie 2016 va avea loc cu o săptămână mai devreme. Afluxul mare de spectatori și competitori în aceeași zi la ambele competiții ar fi fost dificil de gestionat de către autoritățile locale din punctul de vedere al siguranței participanților, în consecință s-a propus schimbarea datei MIACN sau schimbarea traseului.

Traseul ultimelor două ediții MIACN care este în proces de acreditare începe de pe stadionul de la Cluj Arena, continuă pe Splaiul Independeței și străzile George Coșbuc, Cardinal I. Hossu, Emil Isac, Gheorghe Sincai, Napoca, Bulevardul Eroilor, George Barițiu. Străzile care formează un circuit de alergare printre cele mai frumoase zone centrale ale Cluj-Napoca și care constuie una dintre atracțiile majore ale competiției se închid accesului rutier în ziua concursului până după-masa târziu pentru buna desfășurare a evenimentului.

„Pentru noi atmosfera de la concursurile Runners Club este o prioritate. În doar 5 ediții MIACN a devenit al doilea maraton internațional de alergare din România datorită atenției pe care am acordat-o experienței complete a alergătorului: organizare, interacțiune cu staff-ul Runners Club, calitatea kit-ului de concurs și experiența de alergare în sine. Aflați în situația de a alege între schimbarea datei concursului sau mutarea traseului în afara orașului, am ales prima variantă pentru că MIACN este în primul rând un maraton de alergare urban, o emblemă sportivă a orașului, care pune Cluj-Napoca pe harta sportivă europeană și dorim să rămână așa.” Horațiu Morar, Director MIACN și Președinte Runners Club

Până în prezent 1.600 de concurenți s-au înscris la probele competiționale iar cei care nu vor reuși să participe la concurs pe 10 aprilie și solicită returul taxei își vor putea primi taxa de concurs înapoi mai puțin taxele reținute de intermediari – bănci și operatori de plăți online. Sunt acceptați înlocuitori ai concurenților deja înscriși, schimburile de locuri pot fi comunicate organizatorilor la office@runnersclub.ro.

Taxa de concurs la MIACN include un kit consistent pentru concurentii de la maraton si semimaraton, care vor primi pe lângă tricoul oficial si o pereche de jambiere de compresie CEP foarte utile alergatorilor pe distante lungi.

Postaţi un comentariu