Mai multe autobuze pentru transportul în comun din 10 septembrie

Compania de Transport Public Cluj-Napoca anunţă suplimentarea mijloacelor de transport în comun cu aproximativ 25%, începând cu data de 10 septembrie, ca urmare a începerii anului şcolar şi a reluării activităţii în majoritatea unităţilor economice din municipiul Cluj-Napoca.

Astfel, în colaborare cu Primăria Cluj-Napoca, se va relua transportul elevilor prin curse speciale, cu plecări din cartiere spre zona centrală la ora 07:20 şi reîntoarcerea la ora 14:10, pe următoarele linii:

Autobuze: 8 – 9 – 24 – 30 – 31 – 43 – 46
Troleibuze: 3 – 6 – 25
Tramvaie: 102

De asemenea, începând de marţi, 11 septembrie, se va lansa, pe durată de o luna şi jumătate, un proiect-pilot pentru transportul elevilor din clasele 0 – 4 de la Liceul Teoretic “Nicolae Balcescu” şi Liceul Teoretic “Avram Iancu”. Traseele acestor curse experimentale vor fi:

 Mănăştur (Bucium) – Primăverii – Izlazului – Memorandumului – Moţilor – P-ţa A. Iancu- Lic. “Nicolae Balcescu” (str. Argeş) şi apoi Lic. “Avram Iancu” (str. O. Ghibu)
 Mănăştur (Bucium) – Calea Floreşti – Moţilor – Memorandumului – P-ţa A. Iancu – Lic. “Nicolae Balcescu” (str. Argeş) şi apoi Lic. “Avram Iancu” (str. O. Ghibu)
 Zorilor – Observatorului – Calea Turzii – P-ţa Cipariu – P-ţa A. Iancu – Lic. “Nicolae Balcescu” (str. Argeş) şi apoi Lic. “Avram Iancu” (str. O. Ghibu)
 Gheorgheni (Unirii) – Nicolae Titulescu – P-ţa Cipariu – P-ţa A. Iancu – Lic. “Nicolae Balcescu” (str. Argeş) şi apoi Lic. “Avram Iancu” (str. O. Ghibu)
 Mărăşti (IRA) – Aurel Vlaicu – 21 Decembrie 1989 – Constanţa Lic. “Nicolae Balcescu” (str. Argeş) şi apoi Lic. “Avram Iancu” (str. O. Ghibu)

Şi elevii altor şcoli vor putea circula pe aceste curse experimentale.

În ceea ce priveşte abonamentele oferite elevilor, începând cu clasa pregătitoare şi până la clasa a XIII-a, curs de zi, din învăţământul de stat şi particular, aceştia beneficiază de abonamente gratuite pe maxim două linii de transport în comun sau cu reducere 50% pe una sau două linii la alegere, respectiv abonamente gratuite pe toate liniile pentru elevii orfani sau proveniţi din casele de copii.

Ca urmare a convenţiilor încheiate de către CTP Cluj-Napoca cu unităţile de învăţământ preuniversitar de stat şi particulare, abonamentele elevilor din anul şcolar 2017 – 2018 sunt valabile până la data de 30 septembrie, dată până la care vor intra în posesia noilor abonamente pentru anul şcolar 2018 – 2019. Pentru reîncărcarea abonamentelor electronice, elevii vor preda cardurile la unitatea de învăţământ de care aparţin. În cazul în care au pierdut cardul, este necesar să achiziţioneze un duplicat de la centrele de vânzare ticketing şi să îl predea la şcoală pentru reîncărcare. Pe perioada în care elevii au predat cardul pentru reîncarcare, aceştia vor călători pe baza carnetului de elev. Această prevedere este valabilă cel mult pe perioada 11-30 septembrie.

Şi anul acesta, Primăria va subvenţiona transportul elevilor din Colonia Sopor, Valea Fânaţelor, respectiv Colonia Pata Rât, până în Cluj-Napoca.

Se efectuează în continuare transportul tinerilor nedeplasabili cu dizabilităţi neuromotorii, cu microbuze special dotate, pe trasee stabilite de comun acord cu Primăria municipiului Cluj–Napoca.

Postaţi un comentariu