Lucrări pe drumurile județene DJ 151C limită cu județul Mureș – Tritenii de Jos și DJ 109A Chinteni

Drumul județean DJ 151C limită cu județul Mureș – Tritenii de Jos a intrat în această perioadă într-un proces de modernizare și reabilitare, prin programul de investiții pentru anul 2017 al Consiliului Judeţean Cluj.

„Drumul județean 151C are o importanță deosebită întrucât face legătura între cel mai important oraș din zonă, Câmpia Turzii, și județul Mureș, fiind un factor decisiv în dezvoltarea economico-socială a acestei părți a județului” a declarat Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe

Lucrările vizează un sector în lungime totală de 10,2 kilometri, de la kilometrul 12+500 până la kilometrul 22+700 și au drept scop reabilitarea și modernizarea, în profunzime, a  drumului şi se vor finaliza prin așternerea de covor asfaltic în două straturi, respectiv binder și strat de uzură,  cu inserție de material geocompozit.

Până în acest moment au fost deja executate casete pentru lărgirea căii de rulare până la 6 metri și s-a realizat fundația prin așternerea stratului de piatră cu cilindrare. De asemenea, în perioada următoare se vor mai executa lucrări constând în acostamente, șanțuri și podețe.

Lucrările de modernizare și reabilitare a acestui drum județean sunt finanțate din creditul de 225.000.000 de lei contractat de Consiliul Județean – 3.454.952 lei și din bugetul județului – 1.500.000 lei.

Pe de altă parte astăzi Consiliul Județean Cluj a demarat lucrările de întreținere curentă și periodică a drumului județean DJ 109A Chinteni – intersecția cu drumul județean DJ 109 (Vultureni).

Este vizat un sector de drum în lungime de 17 kilometri, de la kilometrul 10+200, respectiv intrarea în localitatea Chinteni și până la kilometrul 27+200 – intersecția cu drumul judeţean DJ 109. Lucrările constau în plombări full jet cu stropiri succesive de emulsie și plombări cu asfalt.

Deoarece pe raza localității Chinteni sunt prevăzute lucrări de extindere a rețelei de canalizare derulate de primăria comunei, lucrările de modernizare prevăzute pentru drumul județean DJ 109A Chinteni – Panticeu – Recea Cristur – Jurca nu vor putea demara decât după finalizarea acestora.  

Modernizarea acestui drum va avea loc în cadrul programului de investiții al Consiliului Județean, proiect care se află în prezent în faza finală de obţinere a avizelor pentru autorizația de construire, execuția urmând să înceapă ulterior obținerii autorizației și a finalizării lucrărilor derulate de administrația locală a comunei Chinteni.

Postaţi un comentariu