Lonely Planet: „Cluj-Napoca: capitala artistică înfloritoare a României”

Foto: Dan Bodea

„Cluj-Napoca, cel mai mare oraș al Transilvaniei (și al doilea cel mai mare oraș al României), este adesea nebăgat în seamă de călătorii care se grăbesc spre atracțiile mai bine cunoscute din regiune”, așa începe un articol dedicat orașului de sub Feleac, publicat zilele trecute pe portalul web al celui mai cunoscut brand mondial de ghiduri turistice – Lonely Planet.

Autorul articolului, Mark Baker, este coautor al ghidului Lonely Planet Romania&Bulgaria. „În vreme ce e adevărat că orașului Cluj îi lipsește cadrul natural al Brașovului sau Sighișoarei ori armonia arhitecturală a Sibiului, acesta se revanșează printr-o scenă culturală vie, orientată spre studențime. De asemenea, este casa celui mai fierbinte punct de atracție al artei contemporane din țară, găzduit – în mod potrivit – de o fostă fabrică de pensule”, adaugă acesta la prezentarea orașului.

Articolul, intitulat „Cluj-Napoca: capitala artistică înfloritoare a României” continuă cu un tur al centrului orașului, având ca puncte forte atracțiile culturale „mainstream”, printre care Muzeul de Artă, Muzeul de Farmacie și cel de Etnografie, dar și statuia la Matia Corvin, cu următoarea mențiune: „Amplasarea unui monument al unui rege maghiar în centrul unui oraș din România modernă indică spre istoria întrețesută a celor două națiuni”.

Apoi, articolul Lonely Planet vorbește despre scena de artă contemporană din oraș, cu accent pe Fabrica de Pensule și includerea orașului printre „orașele artistice ale viitorului”.

Înainte de final, ghidul trece în revistă câteva dintre cele mai cunoscute cafenele din oraș, printre care Casa Tauffer, The Soviet, Camino, Yolka Bar sau Joben Bistro. Articolul integral îl găsiți aici.

Nu există Comentarii

Postaţi un comentariu