Locuitorii Dejului, fără apă de trei zile din cauza unor defecțiuni

foto: dejeanul.ro

Aproximativ 50.000 de locuitori ai municipiului Dej şi ai comunelor limitrofe nu au apă de trei zile din cauza unor defecţiuni la conducta de alimentare, transmite Agerpres. Pentru a rezolva criza de apă, măcar parțial primăria a amplasat în cartiere rezervoare cu apă industrială.
Primarul Costan Morar a declarat pentru agenția de știri citată că apa s-a sistat de miercuri în urma efectuării unei lucrări de racordare la conducta magistrală de alimentare a municipiului a localităţii Nima de către o firmă privată care a câştigat licitaţia organizată de Compania de Apă Someş, dar în timpul lucrărilor a intervenit o defecțiune gravă.

Primarul a adăugat că Primăria Dej a distribuit apă potabilă şi industrială pentru grupurile sanitare la unităţile de învăţământ şi a amplasat 30 de rezervoare de 1.000 de litri de apă industrială în cartiere.

Pe de altă parte, reprezentanții Companiei de Apă Someş spun că astfel de cuplări la rețeaua de apă s-au realizat de foarte multe ori fără niciun fel de complicații, dar că, de această dată au fost întâmpinate dificultăţi cauzate de terenul zonei unde urma să fie efectuat cuplajul.

Postaţi un comentariu