Liderii PNL discută la această oră ce vor face în opoziţie

Crin Antonescu priveşte spre un viitor în opoziţie
Crin Antonescu priveşte spre un viitor în opoziţie
eepurl.com


Liderii PNL se reunesc, vineri la prânz, într-o şedinţă informală la sediul USL, împreună cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, pentru a discuta despre situaţia din Uniune şi strategia parlamentară a liberalilor pentru săptămâna viitoare, au declarat pentru MEDIAFAX surse din PNL.

Potrivit surselor citate, la sediul USL urmează să ajungă mai mulţi vicepreşedinţi ai PNL pentru a analiza situaţia majorităţii parlamentare în scenariul unei ruperi a USL şi a încercării PSD de a promova un nou guvern, au mai precizat sursele citate.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, că are convingerea că liderul PNL Crin Antonescu a luat practic decizia de a candida la Preşediniţie din partea opoziţiei, pentru că până acum candidaţii opoziţiei au câştigat de fiecare dată.

„Cred că problema în realitate şi aş vrea să nu ne mai ascundem după vorbe, problema este convingerea şi a mea şi a colegilor mei că domnul Crin Antonescu a luat decizia de a candida (la prezidenţiale n.r.) în opoziţie cu guvernarea, pentru că e mai uşor să critici şi e mai uşor să nu răspunzi de nimic”, a precizat Ponta.

El a menţionat că este dezamăgit de această decizie a lui Antonescu şi că şi-ar dori ca până luni să se găsească o soluţie astfel încât USL să meargă înainte.

Ponta a menţionat că îi pare rău că Antonescu a ajuns să decidă să meargă singur la prezidenţiale şi a spus că este gata să dea curs tuturor propunerilor de miniştri făcute de PNL.

Anterior, surse politice declarau, pentru MEDIAFAX, că Ponta le-a spus, joi, social-democraţilor reuniţi la hotelul Rin, că liderul PNL Crin Antonescu „şi-a făcut nişte calcule şi va candida la Preşedinţie din partea opoziţiei”.

Potrivit acestor surse, în interiorul reuniunii PSD s-a ţinut un singur discurs, de către Victor Ponta, în timpul căruia au fost proiectate imagini de la Congresul PSD din urmă cu patru ani, când actualul preşedinte al formaţiunii a preluat funcţia.

Ponta le-a spus social-democraţiilor că „în mare, Crin Antonescu şi-a făcut nişte calcule şi va candida la Preşedinţie din partea opoziţiei”, au mai declarat sursele.

„Lucrurile stau aşa, şi acum să vedem ce facem”, le-a mai spus Ponta social-democraţilor.

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat înaintea reuniunii că liderii PSD, PC şi UNPR nu s-au întrunit ca să petreacă, ci pentru a face un bilanţ al celor patru ani de când Ponta a fost ales preşedinte, dar şi pentru a discuta despre viitorul USL.

Postaţi un comentariu