Licitaţie caritabilă. 13 designeri își donează produsele pentru a aduce un zâmbet pe fața copiilor care suferă de afecțiuni neurologice, ortopedice și reumatologice

13 designeri și ilustratori clujeni, dar nu numai, vin în ajutorul centrului de recuperare interactivă „Un Zâmbet pentru MIRA”, centru care își dedică activitatea copiilor care suferă de afecțiuni de neurologică, ortopedică, reumatologică, micuți care necesită reabilitare fizică și psiho-socială, printr-o licitație caritabilă. Produsele și lucrările scoase la licitației în cadrul celei mai noi campanii ale centrului sunt donate de următorii designeri și ilustratori: Agnes Keszeg, Anamaria Pop, Andrea Szántó, BOL – Fashion of Nature, Diana Antohi , INDEE, Laura Ciobanu, LEXA, Maria Surducan, Personalitoys, Raluca Buzura, Tatiana Strimbovschi și Te-rarum.

Campania se desfășoară în mediul online, pe Facebook, unde cei care doresc să liciteze au la dispoziție fotografii cu produsele donate, dar și o descriere amănunțită, astfel încât să își poată face o părere cât mai clară despre produsele respective. Cei care doresc pot licita lăsând un comentariu la imaginea produsului cu prețul pe care sunt dispuși să îl ofere.  Produsul va aparține persoanei care până în data de 8 martie 2018, la ora 23:59 a oferit cel mai bun preț. “Câştigătorul” va fi contactatat ulterior pentru a stabili detaiile legate de plată împreună cu oragnizatorii. Costul transportului va fi suportat de cumpărător.

Banii adunați în urma campaniei vor fi folosiți pentru a le oferi ore gratuite de terapie opiilor proveniți din familii nevoiașe.

Cei care nu vor să participe la licitație, dar doresc să facă donații, pot face acest lucru în contul Asociației „Un Zâmbet cu MIRA” – Banca Transilvania RO60BTRLRONCRT0282083501.

Centrul sprijină procesul de reabilitare a 25 de copii defavorizați din punct de vedere social, psihologic, economic și educațional.

[stextbox id=’custom’]

Denumirea centrului, „Un Zâmbet cu MIRA” pornește de la sistemul inovativ MIRA. MIRA este o aplicație proiectată cu scopul de a  transforma procesul de reabilitare fizică. În contrast cu kinetoterapia clasică, MIRA face recuperarea fizică mai accesibilă deoarece aplică principiile terapiei prin joacă.

Sistemul MIRA transpune exercițiile de terapie în jocuri video, folosindu-se de un senzor extern pentru a evalua  performanța pacientului. Astfel pacientul are ocazia de a-și vedea progresul în timp real, acest lucru fiind un factor motivator important pentru continuarea procesului de reabilitare.Jocurile video au fost create pe baza celei mai bune expertize clinice din domeniu, cu ajutorul unor specialiști în fizioterapie.

Sistemul MIRA incorporează elemente ale kinetoterapiei clasice prin intermediul jocurilor video și în același sens nu anulează beneficiile acesteia. Din același motiv reabilitarea, în cadrul centrului de recuperare interactivă ”Un zâmbet cu MIRA” se face și prin intermediul kinetoterapiei clasice. Misiunea primordială a centrului “Un zâmbet cu MIRA” derivă din cele două elemente descrise mai sus, sistemul MIRA și kinetoterapia clasică, care utilizate împreună contribuie în mod direct la procesul de reabilitare fizică, al copiilor și tinerilor.

MIRA Rehab Limited a fost înființată de patru studenți români pasionați de tehnologia informației, după ce au participat în 2011 la Imagine Cup, un concurs IT destinat studenților din întreaga lume, organizat de Microsoft. Compania a fost creată în octombrie 2012, în Regatul Unit, iar în prezent are birouri atât în Londra, UK, cât și Cluj-Napoca, România, unde lucrează peste 20 de colaboratori și angajați, cu specializări în domeniul clinic, dezvoltare software, design și business.

[/stextbox]

Distribuie:

Postaţi un comentariu