Liberty Technology Park Cluj livrează la cheie o clădire întreagă companiei Siemens

Prima fază a proiectului Liberty Technology Park Cluj este ocupată în proporție de 100%. Pe de altă parte, s-au semnat antecontracte pentru 30% din suprafața fazei II a proiectului.

Reprezentanţii proiectului Liberty Technology Park Cluj anunţă că s-a intrat recent în a doua fază a reconversiei care va fi livrată la finele anului, în decembrie. În prezent, deși lucrările au început doar de două luni, s-au semnat antecontracte pentru 30% din faza II a proiectului, companiile mijlocii și mari fiind atrase de spațiile mari oferite pe nivel, fapt ce permite o compartimentare eficientă, dar și o personalizare totală birourilor. „Companiile de R&D ce au ales Liberty Technology Park Cluj ca destinație pentru birourile lor ne confirmă că proiectul decurge conform planului. Profilul rezidenților contribuie nu numai la îndeplinirea obiectivului nostru de a crea un parc tech ce va genera inovație și progres ci va oferi în timp și noi locuri de muncă. Fiecare birou livrat la timp și pe placul clienților noștri ne aduce cu un pas mai aproape de finalizare proiectului în toate fazele sale.” – Ion Sturza, Chairman of the Board, Liberty Technology Park Cluj.

În clădirea B, Siemens a deschis un nou centru R&D sub brandul companiei subsidiare Evosoft. Ocuparea spațiilor a avut loc la începutul lunii august, compania ocupând o suprafață de peste 3 000 m2 , adică suprafața totală a clădirii B din parcul technologic. Compania intenţionează să angajeze 210 ingineri până în 2017. Noii angajați vor fi implicați în proiecte globale de dezvoltare de software şi produs pentru toate diviziile Siemens. Sediul din Liberty Technology Park Cluj implică o investiţie de peste 4, 5 milioane euro şi include costurile aferente chiriei pe cinci ani, cheltuielile de amenajare şi suma iniţială alocată infrastructurii.

Pe de altă parte, Spherik Accelerator, una din cele opt companii prezente în acest complex, urmează să lanseze în această toamnă principalul program de accelerare pentru startup-uri. Timp de patru luni, echipele admise în programul Spherik vor lucra cu mentori și antreprenori tech din Statele Unite, Europa și România. Printre  elementele incluse în program se află EMPRETEC – modul creat de Națiunile Unite pentru a susține inițiativele antreprenoriale din țările emergente. Activitățile Spherik Accelerator de până acum au urmărit înțelegerea ecosistemului local de startup-uri. Programul Spherik Student s-a adresat studenților clujeni înscriși în competiția Microsoft Imagine Cup și a susținut echipa câștigătoare Smilestone care a reprezentat Romania la finala din Seattle. Tot în acest an, Spherik a coordonat prima ediție Innovation Labs in Cluj – cinci dintre echipe fiind selectate să-și prezinte ideile în finala Demo Day de la București.

Distribuie:

Postaţi un comentariu