Lecție de anatomie la mall/Corpuri umane reale, în expoziția „OUR BODY: Universul Interior”

După ce-a traversat peste 30 de țări și a fost văzută de peste 50 de milioane de vizitatori, expoziția „OUR BODY: Universul Interior” își deschide porțile la Iulius Mall Cluj începând de vineri, 17 iulie 2015, până pe 31 octombrie inclusiv.

Astfel, publicul din Cluj poate descoperi, într-o manieră educativă, fascinantul univers interior al corpului uman și modul în care funcționează, cu ajutorul a peste 200 de exponate – corpuri umane reale. „Vizitatorii vor porni într-o călătorie extraordinară în interiorul organismului uman, descoperind misterele anatomiei și fiziologiei cu ajutorul a peste 200 de exponate – corpuri umane reale. Printr-un proces de impregnare polimerică (tratare cu cauciuc siliconic lichid), țesuturile sunt conservate la nivel microscopic, permițând vizitatorilor să vadă direct cât de uimitor funcționează organismul uman, și felul în care maladiile și obiceiurile nesănătoase solicită funcțiile corpului. Cu un puternic accent pe prevenție, sănătate și educație, expoziția „OUR BODY: Universul Interior” vrea să crească interesul publicului pentru cunoașterea propriului corp și să-i convingă pe vizitatori de importanța alegerilor cotidiene. Prezentând comparativ țesuturi, organe sau celule sănătoase și variantele lor afectate de diverse boli, expoziția oferă celor ce-i trec pragul șansa de a vizualiza și de a înțelege mai bine condiții medicale frecvent întâlnite (cancer renal, accident vascular cerebral, cancer pulmonar etc)”, se precizează în comunicatul transmis presei.

Evenimentul este produs de Universal Exhibition Group și organizat de Events în colaborare cu Iulius Mall Cluj, cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca. Events a organizat în premieră în România, la Muzeul „Antipa” din Capitală, în anul 2013, un proiect similar, Expoziția The Human Body, care a înregistrat un adevărat record de audiență pentru circuitul muzeal românesc, peste 88 000 de vizitatori.

Expoziția va fi însoțită de zeci de panouri explicative și asistenți cu pregătire medicală vor răspunde întrebărilor vizitatorilor.

Biletele vor putea fi achiziționate începând cu data de 17 iulie de la intrarea în expoziție.

123

 Hartă acces expoziție „OUR BODY: Universul Interior”

Harta Our Body - Iulius Mall Cluj

Postaţi un comentariu