Legea privind Strategia de Dezvoltare Teritorială, în dezbatere publică pe site-ul ministerului

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a anunțat miercuri, 25 noiembrie, că Legea privind Strategia de Dezvoltare Teritorială a României a fost pusă în dezbatere publică până la 7 decembrie 2015.

Potrivit unui comunicat, strategia este rezultatul unei cercetări realizate de către minister în perioada 2012-2015.
Conform datelor oferite de ministerul condus de vicepremierul Vasile Dâncu, documentul a rezultat în urma unui amplu demers instituțional și de cercetare, derulat de către instituție în perioada 2012-2015. Proiectul de act normativ intitulat Lege pentru aprobarea Strategiei de Dezvoltare Teritoriala a Romaniei se afla in consultare publica pana la data de 7 decembrie 2015. Strategia are, de asemenea, și un site dedicat, care poate fi consultat aici.

„Ministerul Dezvoltarii gestionează programe cu impact național semnificativ și extrem de concret: rezultatele proiectelor implementate sunt spații sau echipamente cu care oamenii lucrează, spații pe care le parcurgem în drumul către școală sau serviciu, spații de recreere sau pentru sport, spații pe care le folosim zi de zi. Ce se intamplă zi de zi la minister duce, într-un limbaj mai tehnic, la echiparea întregului teritoriu al României, dar și la dezvoltare socială și economică. Suntem ca un administrator național, dacă vreți, iar munca noastră devine mai eficientă dacă o fundamentăm pe strategii și dacă are la baza o planificare coerentă. De aceea, vă invităm să fiți activi în procesul de consultare publică a Strategiei de dezvoltare și mulțumim în avans fiecărui participant pentru contribuție”, a declarat ministrul Vasile Dâncu, citat de hotnews.ro


Publicitate

Postaţi un comentariu