Latura vestică a Pieţei Unirii s-a transformat în zonă pietonală. S-au montat şi chioşcurile “de lux”

Foto: Dan Bodea

Pietonalizarea laturii de vest a Pieței Unirii s-a încheiat la termenul anunţat de primărie. Latura vestică a fost dotată între altele şi cu două chioşcuri multifuncţionale pe care primăria a plătit câte 35.000 de euro.

De altfel, suma mare la care au fost achiziţionate cele două chioşcuri a stârnit nemulţumirea social democraţilor clujeni. Aceştia au susţinut că pentru un chioşc municipalitatea a plătit chiar mai mult, câte 55.000 de euro. “Administraţia municipiului Cluj-Napoca a stabilit un nou record în aceste zile: un chioşc multifuncțional destinat ziarelor și florilor costă „doar” 55.000 €! Două chioșcuri de acest tip – de 9,45 mp au fost deja instalate. Ce au special cele două chioșcuri și cum vor înfrumuseța centrul municipiului sunt două întrebări la care doar edilul Emil Boc poate să răspundă”, au transmis reprezentanţii PSD Cluj prin intermediul unui comunicat de presă.

Primăria a răspuns însă la aceste acuzaţii şi a precizat că s-a renunţat la realizarea standului de ziare, astfel că de la 55.000 de euro s-a scăzut preţul de achiziţie la 29.000 de euro plus TVA, adică un total de circa 35.000 de euro.

“Valoarea reală a chioşcului, care este achitată câştigătorului licitaţiei pentru obiectivul de investiţii „Modernizare Piaţa Unirii etapa 2” este de 29.026 euro+TVA. Diferenţa de 11.450 euro reprezenta realizarea standului de ziare la care Primăria Cluj-Napoca a renunţat. Astfel, Primăria decontează pentru un chioşc 29.026 euro +TVA. Facem precizarea că realizarea chioşcurilor a fost inclusă în licitaţia pentru toată zona pietonală din Piaţa Unirii, iar în urma licitaţiei a fost acceptată oferta cu preţul cel mai scăzut per ansamblu, la toate capitolele care fac obiectul lucrărilor de pietonalizare a Pieţei Unirii. De exemplu, în urma lucrărilor de modernizare, reprogramarea semafoarelor la toată Piaţa Unirii, a fost ofertată la 1 leu, în timp ce alte oferte au fost la un preţ mult mai mare. Astfel, preţul cel mai mic per ansamblu a fost cel care a stat la baza adjudecării licitaţiei”, se arată într-un comunicat al primăriei clujene.

Investiţia totală realizată pe latura vestică a Pieţei Unirii este de 1.428.000 de lei plus TVA. Suprafața aproximativă modernizată este de 12.000 mp, în lungime totală de 725 ml. Aici au fost plantați 11 copaci și amplasați 34 de stâlpi de iluminat public și ornamentali.

Galerie foto: Dan Bodea

Postaţi un comentariu