Lansarea programului EDU Digital, finanţat din fonduri europene, va avea loc la București

Comunicarea dintre autorităţi şi societatea civilă e de multe ori greoaie, fie din cauza viziunii diferite asupra anumitor teme de interes, fie din cauza limbajului dificil adoptat de partea instituţională, fie de răspunsul tardiv al puterii decizionale la o problemă de actualitate. Pentru a uşura lucrurile între cele două părţi şi comunicarea să nu fie unidirecţională, ci dialog constructiv, Asociația Uniunea Editorilor din România, împreună cu partenerii săi, Asociația Centrul de Resurse și Formare în Profesiuni Sociale (CRFPS) – PRO VOCAȚIE și Asociația ARTE 21 – Poveștile lumii, vine în sprijinul ONG-urilor și partenerilor sociali cu proiectul „EDU Digital – Propunere alternativă de politică publică pentru simplificarea cadrului legislativ în educație” (“Proiect cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020”).

Proiectul va fi lansat în cadrul unei conferinţe luni, 12 noiembrie 2018, ora 11,00 – Hotel Capital Plaza, Bulevardul Iancu de Hunedoara, nr. 54 – sala „Carol Davila”.

Obiectivul general al proiectului: Creșterea capacității ONG-urilor și partenerilor sociali de a formula propuneri alternative la politicile publice inițiate de Guvern, în vederea simplificării legislației aferente domeniului educațional și integrarea principiilor orizontale și a temelor secundare în filozofia intervențiilor în acest sector, cu focus pe utilizarea noilor tehnologii.

Vor fi prezenți factori de decizie din Ministerul Educației Naționale, reprezentanți ai asociațiilor de părinți, cadre didactice și elevi, precum și reprezentanți ai mediului de afaceri: firme de soft educațional, autori de manuale digitale, editori. Evenimentul include și o sesiune de întrebări și răspunsuri, la final.

Postaţi un comentariu