La Cluj s-a născut un pui de „unicorn”: UiPath și-a deschis birou local

Andrei Roth va conduce biroul UiPath din Cluj-Napoca

UiPath, firmă specializată în Enterprise Robotic Process Automation (RPA) și primul „unicorn” românesc, a anunțat deschiderea celui de-al doilea birou din țară, la Cluj-Napoca. „Unicorn” este termenul folosit pentru o companie din zona IT care ajunge la o capitalizare peste un miliard de dolari.

UiPath se va extinde la Cluj prin achiziționarea platformei Smart Data de la Recognos, o companie de software din Cluj, fondată în urmă cu 18 ani.

„Biroul din Cluj este construit în jurul unei echipe de specialiști care au contribuit la dezvoltarea Platformei Smart Data și va fi condus de Andrei Roth, fost manager în echipa locală Recognos”, se arată într-un comunicat al UiPath.

Potrivit sursei citate, compania caută deja developeri .NET seniori și developeri RPA în zona Clujului. Echipa .NET din Cluj va dezvolta software pentru activități principale ale platformei UiPath, iar developerii RPA vor sprijini implementările și partenerii UiPath din țările vorbitoare de limbă germană.

„Biroul UiPath din Cluj este cea mai recentă prezență în operațiunile noastre globale aflate în continuă expansiune. Crearea unei echipe aici a fost evidentă având în vedere oferta impresionantă de talente IT. Este al patrulea hub UiPath de developeri, iar mințile inteligente ale Clujului vor lucra într-o echipă cu adevărat globală alături de experții noștri din București, Bellevue în SUA și Bengalore în India”, a declarat Daniel Dines, CEO și Co-Founder al UiPath

„Consider că talentele Clujului merită pe deplin mediul de lucru unic și cultura de companie pe care le oferă UiPath. RPA revoluționează însuși conceptul de muncă, iar UiPath este o companie vizionară, aflată în primele rânduri ale acestui fenomen global. Profesioniști dedicați conduc expansiunea UiPath pe aproape toate continentele și știu că echipa noastră locală va sprijini semnificativ creșterea primului nostru unicorn”, a afirmat Andrei Roth, managerul biroului din Cluj.

El a făcut anunțul și pe pagina sa de Facebook:


Folosirea Platformei Smart Data Platform în cadrul platformei UiPath va permite o extragere mai simplă și mai rapidă a informațiilor din surse de date nestructurate.

UiPath angajează în prezent mai mult de 700 de profesioniști în 14 țări și plănuiește să-și sporească numărul de angajați cu mai multe de 40% până la sfârșitul lui august 2018.

Postaţi un comentariu