Kelemen Hunor: Sunt primari cu acuzații mult mai brutale decât în cazul viceprimarului Horvath Anna și ei merg zilnic la muncă

Kelemen Hunor, președintele Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR) a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la Cluj, că, în opinia sa, „statul de drept nu funcționează sau funcționează cu multe probleme”, explicând că a constatat că măsurile luate împotriva aleșilor locali ai UDMR nu sunt direct proporționale cu faptele pentru care aceștia sunt cercetați, comparativ cu alți primari care comit ilegalități dar „sunt lăsați să meargă la serviciu”.

Kelemen Hunor a declarat la Cluj că măsurile adoptate împotriva aleșilor UDMR sunt disproporționate cu acuzațiile care li se aduc acestora, explicând că în opinia sa instituțiile statului de drept nu funcționează.

„Noi nu contestăm dreptul procurorilor de a face cercetări. Este treaba lor. Dar când vedem că măsurile adoptate sunt disproporționate cu acuzațiile sau cu presupusele acuzații, atunci ne punem semne de întrebare. Credem că statul de drept nu funcționează bine sau funcționează cu multe, multe probleme, fiindcă tot timpul măsurile  adoptate trebuie să fie direct proporționale cu fapta. Am constatat, nu vreau să dau exemple, că sunt mulți primari cu acuzații mult mai brutale și suspiciuni mult mai bine fundamentate decât în cazul viceprimarului Horvath Anna pe care o considerăm nevinovată, acești primari sunt lăsați să meargă la serviciu”, a explicat Kelemen Hunor.

Președintele UDMR a mai spus că în ultimii ani a simțit în mai multe rânduri presiuni asupra partidului pe care îl conduce și a explicat că o susține în continuare pe Horvath Anna, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, cercetată sub control judiciar într-un dosar care vizează finanțarea campaniei electorale pentru alegerile locale.

„Am văzut în ultima perioadă încercări de intimidare și aici vorbesc de ultimii trei-patru ani. Am spus de foarte multe ori asta și de multe ori am fost înțeleși greșit. Noi credem că demersurile și încercările de intimidare la adresa primarilor și a celor aleși în România nu sunt simple întâmplări sau lucruri pe lângă care putem să trecem. Au fost cazurile de la Gheorgheni și cazul de la Miercurea Ciuc și Sfântu Gheorghe și acum cazul de la Cluj, unde viceprimarul Anna Horvath este suspectată în legătură cu finanțarea campaniei electorală. Într-o astfel de situație noi trebuie să mergem mai departe, să continuăm drumul pe care am pornit și trebuie să fim mai puternici  și mai solidari. Credem că este nevoie de o întărire a statului de drept și din acest punct de vedere pentru că am constatat măsuri disproporționate”, a mai spus Kelemen Hunor.

Viceprimarul din Cluj-Napoca, Horvath Anna, a fost plasată sub control judiciar, pentru trafic de influenţă, fiind suspectată că a făcut demersuri pentru avizarea unui proiect imobiliar în care avea interese un om de afaceri, în vederea obţinerii de foloase pentru campania electorale.

Horvath Anna a candidat la alegerile locale din 5 iunie pentru primărie, din partea UDMR.

 

 

Postaţi un comentariu