Judoka Adrian Șulcă, medalie de aur la Jocurile Olimpice de Tineret

Adrian Șulcă este primul campion olimpic de tineret din istoria sportului clujean / Foto u-cluj.ro

Adrian Șulcă, sportiv legitimat la “U” – CSM Cluj a cucerit, în această seară, prima medalie pentru delegația României în chiar prima zi a Jocurilor Olimpice pentru Tineret (JOT), competiție care are loc la Buenos Aires (Argentina) până în 18 octombrie 2018. Și nu orice medalie, ci pe cea mai strălucitoare, devenind astfel primul campion olimpic de tineret din istoria sportului clujean.

Adrian Șulcă (17 ani,originar din Calafat) a câștigat medalia de aur la judo, în limitele categoriei 81 de kilograme, după o victorie reușită prin ippon, în doar câteva secunde, în finala cu cehul Martin Bezdek. Pînă în finală, Șulcă a mai obținut trei victorii, două în faza grupelor, în disputele cu Ruhari Iki (Noua Zeelandă) și Rhys Allan (Australia) și una în semifinale, cu Alex Bartho (Slovacia). Victoria lui Adrian Șulcă, component al lotului olimpic cantonal la Cluj, este cu atât mai remarcabilă, cu cât sportivul luptă de regulă la o categorie mai mică, 73 de kilograme.

Delegația României, participantă la JOT de la Buenos Aires, numără 34 de sportivi, fete și băieți, calificați la mai multe discipline: baschet, canotaj, gimnastică, judo, haltere, înot, sărituri în apă, lupte, scrimă, tir, tenis de masă, tenis de cîmp.

Aurul lui Adrian Șulcă de la Buenos Aires este a patra medalie pentru sportul clujean câștigată la Jocurile Olimpice pentru Tineret, o competiție nou înființată, aflată abia la a treia ediție, după cele disputate la Singapore 2010 și Nanjing (China) 2014. Precedentele trei medalii au fost cucerite de atleta Bianca Răzor (CSȘ – Viitorul Cluj), argint și bronz, la JOT Singapore 2010 și de judoka Ștefania Dobre (“U”-CSM Cluj), argint la JOT Nanjing 2014.

Postaţi un comentariu