Judecătorul Gabriel „Saint Moritz” Năsui a fost trimis în judecată de DNA

Judecătorul Gabriel Năsui | Foto: captură video AlbaTV

Controversatul judecător Gabriel Năsui, de la Curtea de Apel Cluj, a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție pentru luare de mită. Năsui s-a făcut „remarcat” în 2012, când în presă au apărut imagini cu el la schi și în jacuzzi, în stațiunea de lux elvețiană Saint Moritz, alături de omul de afaceri Cristian Baboș. Fotografiile au fost făcute în iarna 2008/2009. Anterior sejurului elvețian, omul de afaceri beneficiase de o sentință favorabilă pronunțată de judecătorul Năsui într-un litigiu comercial. Detalii, aici.

În urma excursiei de la Saint Moritz, Năsui a fost inițial exclus din magistratură, dar în 2013 pedeapsa i-a fost transformată în mutare disciplinară pentru șase luni, la Curtea de Apel din Alba Iulia.

Acum, același magistrat a fost trimis în judecată de DNA pentru că ar fi primit mită de la același om de afaceri, în cursul anului 2008, pe când magistratul lucra la Judecătoria Cluj-Napoca.

Atunci, judecătorul a primit – potrivit unui comunicat de presă al DNA – de la omul de afaceri Cristian Baboș foloase necuvenite în valoare totală de 3.740 euro. Aceste foloase au fost primite de magistrat pentru a emite o sentință favorabilă într-o cauză civilă în care Baboş avea calitatea de reclamant.

În perioada 30.05 – 03.06.2013, pentru a induce în eroare organele de anchetă, cei doi inculpați au întocmit în fals, în dublu exemplar, un înscris sub semnătură privată, antedatat 19 decembrie 2008, în care se făcea, în mod nereal, dovada că magistratul „a achitat” suma de 3.740 euro inculpatului Baboş Cristian Ioan, mai spun procurorii,

În baza acestor fapte, Gabriel Năsui a fost trimis în judecată pentru luare de mită și  fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar Cristian Baboș pentru dare de mită și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Târgu Mureş, cu propunere de a se menține măsura asiguratorie dispusă în cauză.

Postaţi un comentariu