Jazz in the Park. Ziua II. Dhafer Youssef la Opera Maghiară, concursul internațional Jazz in the Park pe malul Someșului, concerte în stradă și la Pata Rât

Jazz in the Park este primul festival care va amplsa o scenă în cadrul comunității din Pata Rât/ Foto: Dan Bodea

A doua zi a festivalului Jazz in the Park aduce concerte la Opera Maghiară, pe malul Someșului, pe străzi din centrul orașului, la Pata Rât și se încheie cu jam session.
Programul zilei 

Opera Maghiară 

Opera Maghiară găzduiește de la ora 20:00 concertul lui Dhafer Youssef, headliner al festivalului și unul dintre cei mai apreciați muzicieni și un ambasador important al muzicii cu influență arabă.

A fost premiat la BBC World Music în 2003 și 2006, a vândut peste 50.000 de albume în toată lumea, a urcat pe scenele tuturoe marilor festivaluri de jazz din lume:  Montreux, North Sea Jazz, Oslo și Umbria și a colaborat cu artiști precum Paolo Fresu. Omar Sosa sau Tigran Hamasyan.

 Bilete găsiți pe eventim.ro, biletmaster.ro și kompostor.ro.

Malul Someșului 

Pe malul Someșului începe de la ora 18:00 Concursul Internațional Jazz in the Park. Aici e locul unde vor fi descoperite cele mai promițătoare formații ale momentului. 15 trupe care au ajuns în finală și cântă de azi și până joi în fiecare seară pe malul Someșului, zona Plajei Grigorescu.  

Accesul e liber, pe bază de bilet neobligatoriu – pot contribui toți cei care doresc la Fondul Jazz in the Park prin cumpărarea a cel puțin un bilet neobligatoriu în valoare minimă de 10 lei.

Discover Pata Rât 

Azi e ziua în care e activă scena de la Pata Rât. Activitățile încep aici de la ora 16:00 cu un performance al celebrului percuționist Dario Rossi, obișnuit să cânte în fața a sute și mii de oameni, în stradă. El folosește obiecte pe care le reciclează – tigăi, țevi, farfurii. Îl veți putea întâlni și pe străzile din Cluj.
 

Tot la Pata Rât, de la ora 18:00 cântă Hot Club de Cluj, de la 19;00 – Taraf de Caliu, concert realizat cu sprijinul Centrului Cultural Clujean.

De la ora 20:00 e programată surpriza serii: Barcelona Gipsy Balkan Orchestra concertează chiar la Pata Rât, după ce aseară a deschis festivalul la Opera Maghiară.

Citiți și: Barcelona Gipsy balKan Orchestra a deschis festivalul Jazz in the Park cu un show de excepție: „Pe muzica noastră se dansează”. Iar clujenii s-au conformat!

Transport gratuit

Organizatorii festivalului pun la dispoziție autobuze spre Pata Rât în mod gratuit. Acestea pleacă din stația Cipariu (în piața Cipariu, aproape de El Toro Steakhouse) din oră în oră. 

Indicații pentru cei care doresc să vină cu mașina

Indicații GPS sunt disponibile aici.

Câteva coordonate:

 • De la Piața Mărăști, mergeți înainte
 • La sensul giratoriu cu OMV, luați-o pe a 2-a ieșire  (înainte)
 • Mergeți înainte pe Aurel Vlaicu
 • Treceți de primul semafor
 • Ieșiți de de drumul principal când vedeți Leroy Merlin – ieșiți pe partea dreaptă și continuați înainte
 • La următorul sens giratoriu, luați-o pe a doua ieșire (tot înainte)
 • Treceți de Selgros și mergeți înainte
 • La un moment dat, veți vedea o clădire roșie, iar drumul merge natural la dreapta. Mergeți după drum.
 • Acum sunteți pe strada Pata Rât și mergeți înainte.
 • Veți ajunge la o intersecție, și aici continuați înainte.
 • Felicitări, ați ajuns la destinație, în Pata Rât. Puteți parca pe platoul de pe stânga, din fața sediului Rosal sau pe partea dreaptă a carosabilului. Veți fi coordonați de voluntari.
 • Intrați în comunitate și veți observa scena montată pe partea dreaptă a drumului

Accesul la concertele de la Pata Rât e liber cu bilet neobligatoriu pe care îl puteți cumpăra dacă doriți să sprijiniți fondul Jazz in the Park și inițiativele educaționale, sociale și culturale din Pata Rât și din restul orașului.

Blend găzduiește seara Jam Session între artiștii de la festival și oricine vrea să interacționeze și să-și testeze talentul muzical, iar artiștii stradali vă vor întâmpina de azi și până duminică pe Bulevardul Eroilor, în fața clădirii The Office, la Off the Wall și în piațeta Operei Maghiare.

Postaţi un comentariu