IT-ul transilvan se alătură protestului #șîeu

Foto: Dan Bodea

Astăzi, la ora 15.00 fix, sălile de birouri al companiei Arobs Transilvania Software s-au golit de angajați, aceștia împreună cu CEO-ul companiei alăturîndu-se protestului #Șîeu, prin întreruperea activității pentru o perioadă de 15 minute.

Cei 400 de angajați de la Cluj, dar și ceilalți din alte sedii, au decis să protesteze împotriva lipsei de autostrăzi, dar și a calității scăzute a transportului pe drumurile țării.

Voicu Oprean, CEO și fondator al Arobs Transilvania Software a spus că s-au alăturat acestei mișcări de prostest acum două zile:

„Acei kilometrii de pe drumurile țării ne mănâncă timp din business, de la familie, timp personal. Timpul acesta ar putea fi folosit în alt fel. Ne-ar putea ajuta să ne creștem afacerile, să petrecem mai mult din el cu cei dragi, să ne mișcăm mai repede. Cum vedeți, telefoanele nu sună, iar cei 800 de angajați ai firmei noastre au oprit activitatea timp de 15 minute, iar pe site-urile firmei apare acest mesaj de alăturare la protest. Vrem drumuri mai bune, șosele mai bune pentru toate regiunile istorice ale țării. La 100 de ani de la unire, noi nu avem o legătură bună cu Suceava sau cu Iași sau cu alte orașe. Nu e normal să ajugem atât de ușor la Londra sau în alte orașe din Occident, iar noi să facem atât de multe ore până la Iași sau Suceava“, a spus Voicu Oprean.

Acesta a postat ieri pe pagina sa de facebook și calculele făcute în legătură cu tot timpul pierdut de colaboratorii săi pe drum: „Am calculat astăzi câți km au parcurs colegii mei din Arobs în ultimii 5 ani în deplasările prin țară: peste 6 milioane. 6 milioane de kilometri!!!Acești kilometri înseamnă un total de 13 ani și două luni, timp petrecut la volan, pe drumuri nesigure cu o viteza medie de 50km/h. Nu cred că sunteți pregătiți să citiți ce economie de timp enormă s-ar fi făcut dacă am fi avut autostrăzi, iar viteza medie de deplasare ar fi fost măcar de 100 km/h: cei peste 6 milioane km ar fi fost parcurși în mai puțin de 6 ani. Ce să mai vorbim de reducerea consumului de combustibil și a noxelor“, conform paginii de facebook a CEO-ului Arobs.

În timpul protestului, cei prezenți la sediul firmei au strigat în cor sloganul #șîeu, iar timp de 15 minute au socializat și au discutat despre nemulțumirile legate de transportul din România.

autostrazi protest sieu birouri protest Voicu Oprean protest arobs
<
>
Voicu Oprean, CEO și fondator al Arobs Transilvania Leaders (foto: Dan Bodea)

Postaţi un comentariu