IPJ Cluj a primit, în premieră, drapelul de luptă din partea MAI

Drapelul de luptă a fost primit de către IPJ Cluj în cadrul unei ceremonii
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Ziua Poliției Române a avut o dublă însemnătate pentru polițiștii clujeni, care au primit vineri și drapelul de luptă din partea Ministerului Afacerilor Interne, drapelul personalizat fiind o premieră pentru unitate.

Drapelul de luptă a fost înmânat șefului IPJ Cluj, Ciprian Miron de către directorul în cadru IGPR, Antonio Iacob Ciobanu, șeful IPJ Cluj explicând că momentul este unul istoric.

„Astăzi este una dintre cele mai importante zile de la înființare. Ziua în care și se înmânează drapelul unității este cea mai importantă zi pentru o unitate sau subunitate, fie că este vorba despre una civilă sau militară. Drapelul unității cel mai important însemn pe care îl avem. Îl vom păstra în siguranță pentru că se spune că dacă ți se fură drapelul, unitatea se desființează. Este o premieră pentru Inspectoratul de Poliție al Județului Cluj”, a declarat șeful IPJ Clu.

Drapelul, pe care este inscripționată acvila cu coroanaă de aur, va fi folosit la ceremoniile oficiale cum a fost cea prilejuită de Ziua Poliției Române, care la Cluj-Napoca a fost marcată printr-o defilare a unităților din cadrul IPJ.

„Avem și emblema distinct ce va fi fi cusută pe mânecile agenților și ofițerilor. Suntem mândri să avem însemnele noastre, pe care vrem să le onorăm prin activitățile noastre”, a mai spus Ciprian Miron, șef al IPJ Cluj.

Postaţi un comentariu