Inițiativă unică: votează prioritățile de dezvoltare ale Clujului

Grupul statuar Matia Corvin din centrul Clujului

Un proces de consultare unic pentru orașele din România și pentru prioritățile lor de dezvoltare a început, din ianuarie, în cele 41 de municipii reședințe de județ. Este vorba de o inițiativă a Băncii Mondiale și UrbanizeHub Romania, în parteneriat cu Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România (FZMAUR) din România. Acestea au identificat o serie de proiecte cu impact metropolitan pentru  cele 41 de orașe.

Consultarea își propune să identifice proiectele metropolitane cele mai importante pentru comunitatea locală.

„Provocările sociale și economice curente cer soluţii rapide și directe. Doar prin niveluri nou-definite de putere pentru orașe și cetăţeni putem să găsim aceste soluţii. Orașele trebuie să clădească o viziune care să-și aibă  rădăcina în caracterul lor distinct și să caute o versiune unică a propriei existenţe. Fiecare oraş are specificul lui, de aceea am demarat acest proiect unic de consultare şi participare”, explică cei de la UrbanizeHub scopul demersului.

Clujul și zona metropolitană au proiecte cu un buget de 1,5 miliarde de euro. Peste 50% din suma proiectelor propuse merge pe infrastructură rutieră și de sănătate, urmând ca restul proiectelor să fie pentru centură, transport public, aeroport, infrastructură culturală și de afaceri. Puteți vota prioritățile Clujului aici.

Mai jos, o infografie cu proiectele strategice de dezvoltare ale Clujului:

Prioritățile Clujului

Campania durează până în 22 martie. La sfârșitul lunii ianuarie, clujenii erau cei mai harnici respondenți la chestionar, cu peste 5.000 de răspunsuri trimise (16% din total), urmați îndeaproape de brașoveni, apoi de timișoreni și sibieni.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Vali says:

    Centrul va fi sufocat daca de acum nu se gasesc solutii. Eu am una: sa se modernizeze/largeasca strazile Campul Painii, Rasaritului, podul peste Fabricii si sa se construiasca legatura spre ele de la podul peste calea ferata de la Traian Vuia/Aurel Vlaicu pana la strada Locomotivei spre Baciu si se evita piata garii pe la nord de depou prin dezafectarea a doua cele mai nordice linii. Pe google maps are sens daca te uiti.

Postaţi un comentariu