UPDATE/ Incident în Sala Polivalentă. Un copil a ajuns la spital după ce a căzut din tribună

Așa arată spațiul prin care copilul a căzut (FOTO: Dan Bodea)

UPDATE: În urma incidentului de aseară consilierul local PSD Gabriel Oniga a anunțat că grupul de consilieri social-democrați au convocat o audiere publică a Consiliului de Administrației și a conducerii Sălii Polivalente.

”Luni la ora 13.00 în Sala de Sticlă a primăriei, grupul nostru, a convocat o audiere publică a CA și a directorului Sălii Polivalente. Sunt invitați toți consilierii locali, executivul primăriei, și reprezentanții mass-media referitor la accidentul din Sala Polivalentă.

Câteva întrebări pentru Director și Consiliul de Administrație: Câte incidente similare au mai avut loc de la inaugurarea sălii ? Cui au fost ele raportate și cum au fost gestionate ? A fost informat Consiliul de Administrație ? Ce măsuri au fost luate ? Când, și de către cine, pentru evitarea situațiilor similare? Cine a fost desemnat responsabil pentru ducerea la îndeplinire a măsurilor de securitate ?

Sunt doar câteva intrebări pe care mâine doresc să le adresez CA și directorului sălii. Pe această cale vreau doar să le dau timpul necesar pentru a se pregăti corespunzător, pentru că măsurile, administrative ! și organizatorice, după părerea mea, ar trebui să fie imediate. Sper ca și colegii din celelalte grupuri să înțeleagă gravitatea situației și sî se comporte ca atare”, a precizat Oniga.

 

 

Îndelung lăudată și apreciată, Sala Polivalentă din Cluj-Napoca arată și primele slăbiciuni. În timpul meciului de baschet dintre U BT Cluj-Napoca și CSM Oradea, un copil în vârstă de 9 ani a căzut prin spațiul dintre tribuna retractabilă și platforma de beton a construcției. Acesta se află în afara oricărui pericol, dar are o fractură și mai multe răni la cap suferite după ce a căzut în gol de la mai mult de trei metri.

Incidentul a avut loc în timpul meciului de baschet dintre U BT Cluj-Napoca și CSM Oradea, meci care a avut loc sâmbătă, în Sala Polivalentă. Copilul de 9 ani se afla la meci alături de părinții săi și, potrivit martorilor, se îndrepta spre locurile de pe scaune când a căzut prin spațiul dintre platforma de beton a clădirii și tribuna retractabilă.

Băiatul a ajuns la UPU cu răni la nivelul capului și brațul stâng fracturat. Potrivit martorilor, imediat după ce a căzut în gol aproape 4 metri, copilul era conștient dar nu și-a recunoscut părinții. Medicii care i-au acordat primul ajutor au crezut inițial că este vorba despre un hematom, însă după investigații amănunțite s-a dovedit că rănile nu sunt atât de grave.

„Un băiețel a căzut între două secțiuni de scaune din tribună. A căzut în gol de la aproxiamtiv 3-4 metri. A suferit leziuni la nivelul capului și medicii care i-au acordat primul ajutor l-au considerat suspect de fratură de membru superior. Copilul era conștient și a fost transprotat la UPU cu o ambulanță SMURD de Terapie Intensivă”, a declarat Andrei Biriș, purtător de cuvânt al ISU Cluj.

Sala Polivalentă din Cluj are o capacitate standard de aproximativ 7300 de locuri însă, în situații speciale, mulțumită unei tribune retractabile, capacitatea poate fi dusă la 10000 de locuri pe scaune.

Postaţi un comentariu