A început livrarea echipamentelor pentru colectarea separată a deşeurilor

Consiliul Judeţean Cluj anunţă că în aceste zile a demarat acţiunea de livrare a recipientelor pentru colectarea deşeurilor reciclabile, achiziţionate în cadrul proiectului “Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în Judeţul Cluj” (SMID). Aceasta în timp ce construirea propriu-zisă a centrului de colectare şi depozitare are în continuare probleme.

Pentru livrarea recipientelor au fost semnate două contracte de furnizare cu S.C. Grădinariu Import Export S.R.L. pentru recipientele pentru colectarea deşeurilor reciclabile (valoarea acestuia este de 8.949.998, 07 lei fără TVA) şi ccu S.C. Europlast România S.R.L., pentru unităţile de compostare individuală, (valoarea acestuia este de 4.604.780 lei fără TVA).

Astfel, vor fi livrate către unităţile administrativ-teritoriale 7.820 de recipiente pentru colectarea deşeurilor reciclabile cu capacitatea de 1.100 de litri şi 21.000 de unităţi de compostare individuală cu capacitatea de 280 de litri. Livrarea unităţilor de compostare individuală se va face începând cu data de 20 noiembrie.

Recipientele furnizate sunt în culorile specifice fiecărei categorii de deşeuri în parte, astfel: albastru pentru hârtie/carton, verde pentu sticlă, galben pentru plastic/metal, fiind însoţite de autocolante informative. „În perioada imediat următoare reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj care fac parte din comisia de recepţie a celor 7.820 de recipiente pentru colectarea deşeurilor reciclabile cu capacitatea de 1.100 litri şi a 21.000 de unităţi de compostare individuală de 280 litri se vor deplasa în cele 81 de unităţi administrative teritoriale în vederea transmiterii acestora în folosinţă, în conformitate cu documentele de poziţie semnate şi aprobate de către toate u.a.t-urile membre în ADI ECO Metropolitan”, a precizat Vákár István, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj cu atribuţii delegate de preşedinte.

Prin intermediul acestui proiect, Consiliul Judeţean Cluj îşi propune implementarea unui sistem integrat de gestionare a deşeurilor, în conformitate cu standardele UE. proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial “Mediu”,  valoarea totală a acestuia fiind de 229.898.892 lei fără TVA, din care 2% reprezintă contribuţia Consiliului Judeţean Cluj în sumă de 3.432.815 lei fără TVA.

Postaţi un comentariu