Începe un nou „an școlar” la Academy+Plus

Din cei peste 1500 de candidați, doar 137 au fost admiși la cursurile Academy+Plus din acest an (Dan Bodea)

Școala alternativă gratuită de IT Academy+Plus începe numărătoarea de boboci. După o sesiune dificilă și complexă de selectare a viitoarelor speranțe din IT, noul „an școlar” poate începe la Academy+Plus. Dintre cei peste 1500 de candidați care s-au înscris, doar 137 vor începe studiile în acest an, iar la începutul anului 2016 beneficiile acestui program de studiu vor ajunge și peste Prut, în Chișinău, unde Academy+Plus își va deschide o filială.

Primul an al Academy+Plus a fost un real succes. Dintre cei 60 de studenți înscriși, 30 au participat la interniship-uri în diverse companii de IT și 25 dintre ei au fost și angajați. Proiectul Academy+Plus are la bază programa și idei adoptate de la specialiștii Școlii 42 din Paris și se prezintă ca o școală alternativă ce vine în completarea parcursului educațional clasic. Programa este axată pe practică și aplică elemente din jocuri în procesul de învățare. Orarul nu este fix, profesorii nu dau note în sens clasic, iar fiecare student parcurge materia în funcție de stitlul său de învățare.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Cursurile Academy+Plus sunt gratuite și, potrivit specialiștilor din cadrul programului, un candidat are nevoie de 8 până la 16 luni în Academie pentru a fi pregătit de angajare.

Dincolo de beneficiile aduse tinerilor pasionați de IT, Academy+Plus și-a propus pentru acest an școlar să vină și în ajutorul celor care sunt specializați pe alte domenii, dar care vor să transforme IT din hobby într-o calificare și, de ce nu, chiar o meserie.

„Am detectat o nevoie nouă în piață, discutând cu candidații. Astfel am realizat că există o populație care dorește să facă reconversie profesională înspre IT, dar care nu își permite să petreacă o perioadă foarte lungă de timp făcând acest lucru. Vom avea astfel programe mai scurte, care la final să le dea acces la piața de IT”, spune unul dintre specialiștii programului.

La fel ca în programul destinat studenților și elevilor de liceu, și această componentă se va axa pe partea practică. Astfel, vor exista cursuri de web development, asigurarea calității, programare pentru mobil, testare automată și design web. Cursurile durează de la cinci la 20 de săptămâni în funcție de complexitatea modului ales, iar cursanți vor fi organizați în grupe de 8-12 persoane ce vor fi instruiți de profesioniști din domeniul IT.

„Această nevoie am identificat-o pe parcursul anului 2014-2015 și am observat că acești oameni nu au timp, din diferite motive, să participe la programul normal al Academy Plus, așa că ne-am gândit să organizăm începând cu luna ianuarie niște traininguri specializate pentru persoane care vor să schimbe cariera. Va fi un focus mare pe partea practică, astfel încât participanții să aibă la final și un portofoliu”, explică Bogdan Herea, fondatorul Academy+Plus.

În prima parte a anului 2016, Academy+Plus va ajunge și peste Prut, în Chișinău. Acolo, programul va fi dezvoltat alături de Starnet, o companie de telecomunicații din Republica Moldova, care dorește să se axeze mai mult pe domeniul IT, astfel că are nevoie de oameni calificați. Programul de recrutare va începe în luna martie și va putea accepta în primă fază aproximativ 100 de persoane.

„Doar la Cluj am găsit un model practic de succes care să ne pună la dispoziție, în doar un an, angajați profesioniști cu care să putem lucra și care să ne ajute. Anul viitor vom începe deja programul de recrutare și va fi un parteneriat între firma noastră, Academy Plus și Academia de Studii Economice din Chișinău pentru a fi mai accesibilă pentru toți studenții de acolo”, explică Oleg Burlacu, reprezentantul Starnet.

Postaţi un comentariu