Începe cel mai mare festival sportiv din România

Prima ediție a Sports Festival începe la Cluj-Napoca, joi, 14 iunie / Foto: Dan Bodea

Prima ediție a Sports Festival care se va se desfășura la Cluj-Napoca, la sfârșitul acestei săptămâni, nu înseamnă doar meciul de fotbal dintre Generația de Aur a României și Legendele Barcelonei. Vreme de patru zile, începând chiar de joi, 14 iunie, toți iubitorii de sport sunt așteptați în zona: Parcul Central – Parcul de Copii de lângă Cluj Arena – Parcul Hotel Sport – Cluj Arena – Sala Polivalentă – Platou Sala Polivalentă – Parcul Iuliu Hațieganu – Winners, pentru a practica, sau pentru a deprinde tainele celor 21 de discipline sportive incluse în program. Participarea este gratuită, excepție făcând câteva jocuri de echipă unde se desfășoară mici campionate Sports Festival.

Atracții pentru toate vârstele
Joi și vineri, între orele 12 și 23, iar sâmbătă și duminică, între orele 10 și 23, toți iubitorii de sport sunt așteptați să participe la activitățile pregătite de organizatorii Sports Festival. Clujenii sunt așteptați cu peste 20 de sporturi (baschet, caiac, ciclism, crossul epilepsiei, cross training, escalada, fitness, fotbal, golf, handbal, kendama, oina, padel, petanque, rugby, sah, scrima, tenis, tenis de masa, tiroliana, volei). Amatori sau profesioniști, părinți, sau antrenori, copii sau campioni, oricine poate practica sportul preferat sau poate învăța regulile unui sport nou.

”Începem încă de joi să avem competiții. În Parcul Central vom avea tiroliană, caiac, oină, golf și fitness. În zona Cluj Arena vom avea beach volley, street ball, handbal, fotbal, baschet. Ne așteptăm la un număr mare de participanți, în jur de 20.000 de oameni pe zi, iar în zilele cu meciurile demonstrative, sperăm să reușim să strângem cel puțin 50.000”, a declarat Mirel Alexa, coorganizator al evenimentului. Pe lângă activitățile sportive și cele două meciuri demonstrative, în cele patru zile de festival clujenii vor putea urmării transmisiuni în direct de la Cupa Mondială de fotbal din Rusia.

Vor fi DJ-i care vor întreține atmosfera între meciuri, cei mai mici dintre vizitatori pot participa la atelierele special organizate pentru ei de Mamprenoarele clujene, iar cei mari se pot bucura de bunătățile culinare de pe deja tradiționala Alee Stadion (street food). Se pot savura băuturi pentru toate gusturile, vor fi și standuri cu suveniruri, iar pentru cei care vor doar să se relaxeze organizatorii au pregătit zone speciale amenajate cu hamace și șezlonguri.

Goran Ivanisevic și frații Bryan deschid ”balul”
Vineri, ora 17:30, Sala Polivalentă va găzdui meciul de tenis dintre România vs World. Andrei Pavel, Florin Mergea și Adrian Ungur le vor ține piept lui Goran Ivanisevici și fraților Bryan. Cea mai titrată pereche din tenisul mondial, frații Bob și Mike Bryan, alături de Goran Ivanisevic vor face parte din ”Echipa lumii”. Frații Bryan sunt cea mai de succes pereche din istoria tenisului de dublu masculin, lideri mondiali la dublu timp de 10 ani, cu 116 titluri ATP în palmares și 6 trofee de Grand Slam.

Cel de al treilea sportiv din Team World este croatul Goran Ivanisevic, un model al tenisului mondial. Cea mai bună clasare a lui Ivanisevic în topul mondial ATP a fost locul 2, poziție pe care a atins-o la data de 4 iulie 1994. Croatul are în palmares 22 de trofee între care și titlul la Wimbledon cucerit în 2001. A doua zi, sâmbătă, 16 iunie, de la ora 19:00, Cluj Arena va găzdui înfruntarea dintre Generația de Aur a României Barca Legends. Din 11-le României vor face parte, printre alții, Hagi, Popescu, Chivu, Belodedici, Sabau, Lupescu, Prunea și Stelea.

Postaţi un comentariu