Începe Bac-ul

Luni, 12 februarie, elevii de clasa a XII-a intră în febra Bacalaureatului. Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2018 începe cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Proba se va derula pe durata a două zile, urmând să continue și, marți, 13 februarie. A doua probă va fi cea de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (14 – 15 februarie).

Evaluarea competențelor digitale sunt programate în zilele de 16, 19 și 20 februarie, iar evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională se vor desfășura în zilele de 21 și 22 februarie. Prima probă scrisă, la Limba și literatura română, va avea loc luni, 25 iunie, iar proba la Limba și literatura maternă este programată o zi mai târziu, marți, 26 iunie. În sfârșit, proba obligatorie a profilului este programată, miercuri, 27 iunie.

Ultima probă scrisă, la alegere a profilului și specializării, se va desfășura joi, 28 iunie. Conform calendarului școlar cursurile pentru clasele a XII-a și a XIII-a se încheie la data de 25 mai. Primele rezultate vor fi afișate la data de 4 iulie. Urmează depunerea contestațiilor, în aceiași zi, iar soluționarea acestora se va face în perioada 5 – 8 iulie. Afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie.

A doua sesiunea a Bacalaureatului va începe cu probele scrise și abia apoi vor urma probele orale. Potrivit calendarului, între 10 – 13 iulie 2018 are loc înscrierea candidaților, iar pe 27 iulie, are loc înscrierea candidaților care au promovat examenele de corigențe. Pe data de 6 septembrie vor fi publicate rezultatele finale, după ce în prealabil vor fi fost soluționate eventualele contestații.

Postaţi un comentariu