Încep Zilele Clujului. Descoperă noutățile din acest an!

Cea de a VII-a ediţie a Zilelor Clujului va începe mâine, 25 mai 2017. Clujenii și turiștii de toate vârstele sunt invitați să redescopere comunitatea, orașul din „inima Transilvaniei”, prin participarea la evenimentele și activitățile ce au loc în 30 de locuri din Cluj-Napoca.

Festivalul cuprinde peste 100 de evenimente și angrenează peste 50 de parteneri din rândul asociațiilor, organizațiilor sau instituțiilor culturale clujene, precum și din mediul privat.

Tema ediției 2017 a Zilelor Clujului este „Orașul se conectează” şi se încadrează în viziunea globală a festivalului. „Orașul se conectează” reprezintă în fapt o descriere ultra-sintetizată a „momentului” în care se află comunitatea clujeană: orașul are o dinamică urbană culturală aparte, o atractivitate din ce în ce mai mare pentru turiști, o direcție europeană pe care o urmează și care determină crearea de noi legături între membrii comunității, respectiv între comunitate și mediul exterior.

Teatrul Național Cluj-Napoca deschide Zilele Clujului cu „Insula” după Gellu Naum și muzica Adei Milea, un spectacol-concert remarcabil, ce îi aduce în fața publicului pe cei mai îndrăgiți actori clujeni. Scenografia – Valentin Codoiuș asistent regie – Andreea Iacob.

Citiți și: 

Gala Cetățenilor de Onoare în cadrul Zilelor Clujului

Zilele Clujului. Ce surprize îi așteaptă pe clujeni anul acesta

Noutățile din  acest  an

Parcul Cetățuie

Un loc interesant în cadrul Zilelor Clujului este Parcul Cetățuie unde mult îndrăgiții Beard Brothers vor avea colțișorul lor – Beard Brothers Community Corner. Pe parcursul zilei se vor întâmpla diferite activități sportive, „face painting”, jocurile copilăriei, diferite ateliere, luptă în costume sumo, biblioteca vie, baloane cu făină, baloane cu apă, Pac Man, cursă pe picioare de lemn, zonă de relaxare, iar seara concerte și voie bună.

Strada Andrei Șaguna

Str. Andrei Șaguna se umple de farmec la Zilele Clujului 2017. Muzică, reprezentații stradale, magie, artă și multe altele vor anima această zonă din oraș sâmbătă și duminică, 27 și 28 mai, de la ora 16:00 și până după lăsarea serii, la 22:00. 

Platoul Cetățuii

Va fi gazda serii de sâmbătă, unde echipa teatrului independent Reactor de creație și experiment pregătește piesa “Proteine Florescente”, iar mai apoi va fi proiectat în aer liber filmul “Usturoi”, în prezența actorilor și producătorilor. 

Strada Iuliu Maniu

Sâmbătă, 27 mai, începând cu ora 21:00, în pline zile de sărbătoare, Primăria Cluj-Napoca alături de echipa ZAIN invită locuitorii și vizitatorii Clujului la o masă a comunității. Evenimentul Midnight Snack va avea loc pe „strada în oglindă”, unde atmosfera va fi întreținută de muzică și de cei care aleg să participe, iar contactul interuman va fi cel pe care se va pune accentul. Un eveniment inedit, de neratat, sprijinit de Vodafone România.

H33 – Social Innovation Hub

Asociația Urbannect se ocupă de un spațiu aparte, pe str. Horea 33, să ne întâlnim, să ascultăm povești dar și să creăm împreună altele noi. În spațiul H33 vor avea loc ateliere destinate tuturor vârstelor, proiecții de filme despre orașe și locuitorii acestora și dezbateri despre ce este și ce “ar trebui să fie” viața urbană și inovația socială.

Programul complet al evenimentului poate fi vizualizat aici.

 

Postaţi un comentariu