Încep pregătirile pentru alegerile prezidenţiale

Prefectura clujeană a demarat pregătirile pentru scrutinul din această toamnă privind alegerea noului preşedinte al României. Astfel, cei care doresc să se înscrie pe lista pentru potenţialii preşedinţi sau locţiitori ai secţiilor de votare din judeţ o pot face în perioada 2-26 septembrie.

„În vederea desfăşurării în bune condiţii a alegerilor din toamna acestui an, în temeiul prevederilor art. 21 din Legea nr. 370/2004, pentru alegerea Preşedintelui României, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Instituţia Prefectului judeţului Cluj aduce la cunoştinţă faptul că, persoanele care doresc să participe la aceste alegeri în calitate de preşedinţi sau locţiitori ai secţiilor de votare organizate în judeţ se pot înscrie la Instituţia Prefectului Judeţului Cluj, B-dul 21 Decembrie 1989 nr.58 camera 7, de luni până vineri între orele 10, 00-14, 00, în perioada 02 – 26 septembrie a.cPrecizăm faptul că, în listă pot fi înscrişi jurişti sau persoane de altă specialitate – care au cel puţin studii medii, care nu fac parte din niciun partid politic şi care se bucură de o bună reputaţie în localitatea în care domiciliază”, se arată în comunicatul de presă al instituţiei.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale va avea loc în 2 noiembrie, iar al doilea tur pe 16 noiembrie. Săptămâna trecută Guvernul a stabilit şi bugetul alocat pentru aceste alegeri. Astfel,  192, 4 milioane lei vor fi cheltuiţi pentru pregătirea, organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Preşedintele României. Din acest buget 166, 7 milioane lei au fost alocaţi Ministerului Afacerilor Interne, 47 milioane lei Secretariatului General al Guvernului, 10, 6 milioane lei Autorităţii Electorale Permanente, 7, 7 milioane lei Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, iar 4, 2 milioane lei Ministerului Afacerilor Externe. Suma este cu 40 milioane lei mai mult decât suma alocată pentru prezidentialele din 2009.

1 Comentariu

 1. Mircea Moise spune:

  Adresă poporului si electoratului Roman.

  Chem toti cetatenii Romani sa participe la turul doi al alegerilor prezidentiale din 16.11.2014 si ii sfatui ca inainte de a-si exprima votul sa urmeze vorba Ardeleanului „ să şadă şi să cujete”

  Alegerile prezidentiale din 02.11.2014 a fost un examen pentru candidatul Viorel Ponta si guvernul lui.
  Candidatul la presedentie care v-a cerut voturile la alegerile prezidentiale, caruia i-ati acordat 40% din voturile voastre la alegerile din 02.11.2014 v-a demonstrat cum o sa conduca tara impreuna cu guvernul si toate institutiile subordonate dupa ce il veti alege presedinte.
  Pe scurt o va conduce la fel cum au condus-o partidul lui si celelalte care au condus de 25 de ani Romania. Adica asa cum au fost organizate alegerile din 02.11.2014 si anume;
  In loc sa ia masuri ca sa suplimenteze sectiile de votare din strainatate pentru ca dupa 7 ani de la intrarea in UE si liberalizarea pietei muncii in mai multe tari ale uniunii, s-au inmultit numarul cetatenilor Romani din strainatate fata de anul 2009, au motivat pur si simplu ca nu s-au gindit ca vor fi mai multi alegatori ca in 2009.
  Asa au procedat pana acum si vor proceda si mai departe cand zapezile vor bloca o parte din tara, motivand ca in anii trecuti nu a nins prea mult si nu se asteptau sa fie atata zapada.
  La fel nu s-au gandit sa ia masuri ca sa suplimenteze sectiile de votare din tara si strainatate, pentru ca au introdus declaratiile pe proprie raspundere care prin completarea lor in fata comisiei de votare vor prelungi timpul de votare al persoanelor implicate, motivand fara sa-si dea seama ca motivul formularelor introduse reprezenta de fapt incompetenta lor de a organiza, adica din acest motiv (nu formularele ci incompetenta lor) nu li s-a permis sa voteze tuturor alegatorilor prezenti la vot.
  Asa au procedat pana acum si vor proceda si mai departe cand ploile vor ineca o parte din tara, motivand ca in anii trecuti nu a plouat prea mult si nu se asteptau sa fie atata apa.
  La fel nu s-au gandit ca s-ar fi putut intampla ca pe linga declaratii sa nu fie suficiente nici buletine de vot in care caz trebuia fiecare sectie de vot sa fie inzestrata cu o imprimanta.
  Asa au procedat pana acum si vor proceda si mai departe cu noile carti de scoala, adica le vor primi elevii la sfarsitul anului scolar sau cu medicamentele pentru bolnavii de cancer, adica le vor primi dupa ce vor muri s.a.m.d.
  La fel nu s-au gindit ca s-ar fi putut ivi situatii extraordinare care pentru rezolvarea urgenta necesitau prezenta anumitor organe competente la o centrala cu care sa aiba legatura toti sefii de sectii. Astfel sar fi putut rezolva imediat completarea declaratiilor sau scrise de mana inaintea intrarii la vot, precum si prelungirea orarului unor sectii de vot in caz de nevoie.
  Asa au procedat pana acum si vor proceda si mai departe cu gazele de sist, iar cand se vor intampla catastrofe ca in alte tari care au exploatat gaze de sist, vor motiva pur si simplu ca nu s-au gindit ca vor avea repercursiuni negative asupra naturii.
  Premierul impreuna cu guvernul sau s-a desculpat de raspunderea pentru cele intamplate la alegeri aruncand raspunderea asupra Biroului Electoral Central fara a lua la raspundere pe cei vinovati, minimalizand incidentele petrecute chiar afirmand neadevaruri, iar la urma le-au promis Romanilor ca la viitoarele alegeri totul va fi bine.
  La fel au procedat pana acum si la fel vor proceda mai departe batandusi joc de Romani, disculpandu-se de greseli si faptele negative comise, pacalindu-i si mintindu-i pe Romani si bineinteles promitandu-le ca in viitor totul va fi bine.
  Ma intreb retoric ce-au sa faca atunci cand va veni o criza, o calamitate naturala, un conflict intern sau international? Vor face exact ca la alegeri. Vor inchide telefoanele pentru ca nu vor sti cum sa reactioneze, vor plasa competenta de la unul la altul, iar candva va iesi presedintele ta televizor se va disculpa ca nu e treaba lui sau a guvernului si le va promite Romanilor ca in viitor totul va fi mai bine.
  Ponta impreuna cu partidul lui precum si cu celelalte partide care au fost la guvernare pana in prezent au fost partasi la distrugerea economiei Romaniei si nu au reparat nimic din ce au distrus cu toate ca la fiecare alegere au promis ca vor reface Romania, dar de fiecare data nu au facut nimic ba chiar au distrus mai mult.
  Asa vor face si de acum inainte pentru ca asa s-au invatat si altceva nu stiu nimic.
  I-mi pun intrebarea, cum pot Romanii sa-i voteze mai departe intr-un procent atat de mare. Mai ales acum ca nu a mai functionat punga cu ulei si faina, motiv cu care i-mi explicam alegerile trecute. Oare m-am nascut si fac parte dintr-o natie de tembeli?
  Ii sfatuesc pe cetatenii Romani carora nu li s-a permis sa voteze, sa se organizeze si sa depuna o sesizare la DNA pentru nerespectarea legislatiei privind dreptul la vot.
  Bineinteles ca si partidele care il sustin pe Johannis fac parte tot din garda veche si desigur nu si-au uitat obiceiurile. Totusi este un candidat la presedentie care inca nu a a fost la guvernare si nu are obligatii fata de persoane din actualul guvern si baronii lor, iar in calitate de primar a adus Sibiul atat din punct de vedere economic cat si cultural in fruntea tarii. Acesta avand si o sustinere deosebita din partea Germaniei si tot odata o obligatie morala fata de aceasta sustinere (adica de a nu-i facce de rusine pe sustinatorii lui), Romania avind nevoie de o astfel de sustinere. Acest candidat chiar daca nu vorbeste mult cred ca ar putea sa influenteze pozitiv guvernul lui si ar face pentru Romania mai mult decat au facut predecesorii lui care au vorbit mult dar numai minciuni sau ar face oricare dintre actualii candidati la presedentie care s-au vazut deja presedinti inainte de alegeri.
  Sunt sigur ca toti presedintii, guvernele, parlamentele si toti ceilalti care au condus Romania pana in prezent nu s-au gandit ca prin felul cum conduc tara o sa o aduca in starea in care se afla in prezent, dar pana acum nu s-a vazut intentia niciunuia de a repara ce a stricat, dimpotriva. Aceasta din cauza ca Romanii nu si-au ales conducatorii pe criteriile caracterului, inteligentei, corectitudinii, viziunii in viitor si in primul rind al experientei si cunoasterii sistemului democrat capitalist. Romanii i-au ales pe cei care le promiteau mai multe, ii minteau mai frumos, ii pacaleau cu o punga si ii lasau sa fure.
  Ar fi timpul ca Romanii „să şadă şi să cujete” pe cine aleg presedinte.
  Mircea Moise
  fost posibil candidat la alegerile prezidentiale.
  http://alegerile-prezidentiale-2014-ro.ibk.me

  P.S. Parerea mea este de fapt ca organizarea alegerilor pentru diaspora a fost intentionat desorganizata pentru ca PSD-ul a stiut ca diaspora nu-i va vota.

Postaţi un comentariu