Incendiul din Bamboo a mobilizat autoritățile clujene

Ca urmare a evenimentului ce a avut loc în dimineaţa zilei de 21 ianuarie 2017, într-un club din Capitală, prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, a convocat de urgenţă o şedinţă informală cu reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii de verificare şi control din Ministerul Afacerilor Interne, respectiv Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Cluj, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu” Cluj şi Direcţia de Sănătate Publică Cluj. 

În cadrul discuţiilor, a fost prezentată situaţia la zi a verificărilor efectuate de structurile abilitate pe tema autorizaţiilor de funcţionare a spațiilor care găzduiesc evenimente publice, în special a avizului de securitate la incendiu. În urma şedinţei, prefectul Gheorghe Ioan Vuşcan a dispus aplicarea cu stricteţe a planurilor de control de către fiecare autoritate în parte în ceea ce priveşte verificarea tuturor localurilor şi spaţiilor publice aglomerate, a celor care găzduiesc evenimente cultural-artistice şi sportive, precum și a unităţilor de învăţământ din judeţul Cluj. 

În noaptea de vineri spre sâmbătă a avut loc un nou incendiu devastator la clubul bucureștean Bamboo. Aproape 40 de oameni – unii cetățeni străini – au fost răniţi şi au fost internați în mai multe spitale din Capitală. După ce li s-a acordat ajutorul medical de specialitate pacienții au fost externați, doar cinci având nevoie de supraveghere medicală, din care doi sunt la Terapie Intensivă. Clubul s-a prăbuşit după incendiu. Reprezentanţii Primăriei sectorului 2, care spun că localul nu avea autorizaţie de funcţionare. Accesul inițial al pompierilor a fost aîngreunat de faptul că era blocată strada de taxiuri și mașini.

Postaţi un comentariu