Incendiu la căminul de bătrâni din Sălicea. Șase persoane, intoxicate cu fum

eepurl.com

Un incendiu a izbucnit, marți, în incinta unui cămin de bătrâni din localitatea clujeană Sălicea, la fața locului fiind trimise trei echipaje pentru stingerea incendiului, ambulanțe SMURD și două echipaje pentru victime multiple, șase persoane fiind intoxicate cu fum, în timp ce o o asistentă medicală a leșinat.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 11 la o casă de bătrâni din localitatea Sălicea, comuna Ciurila. Potrivit ISU Cluj, la fața locului au intervenit trei autospeciale pentru stingerea incendiului, o ambulanţă cu un medic de terapie intensivă, o ambulanţă de prim ajutor medical și două echipaje pentru victime multiple. În clădirea cu parter și două etaje se aflau cazate 24 de persoane vârstnice, 18 au fost evacuate iar o asistentă medicală a primit îngrijiri la fața locului după ce leșinase din cauza unui atac de panică.

„Se aflau în clădire 24 de persoane, dintre care șase au fost intoxicate cu fum, așa că au trebuit transportate la spital. Situația este sub control acum. Incendiul a pornit dintr-o cameră, din cauza unui scurt-circuit la un televizor. Nu a fost flacără, ci mai mult fum, care s-a extins în toată clădirea”, a declarat primarul comunei Ciurila, Teodor Cristinel Pop.

Pompierii fac cercetări pentru a identifica sursa exactă a incendiului, iar între timp persoanele evacuate vor fi cazate la un alt azil din zonă.

 

Postaţi un comentariu