În loc de Filarmonică, parcare. Deocamdată

Pe Bulevardul 21 Decembrie nr. 106 se amenajează o parcare. Foto: Dan Bodea
eepurl.com

Pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 la numărul 106, unde ar fi trebuit să se lucreze la viitorul Centru Cultural Transilvania care include şi viitorul sediul al Filarmonicii în prezent se efectuează lucrări pentru amenajarea unei parcări cu barieră.

„Este vorba despre 237 de noi locuri de parcare pe strada Năvodari – lucrare în desfășurare, preconizată să se finalizeze la sfârșitul lunii octombrie. Astfel,  în Comisia de sistematizarea circulației a fost avizată realizarea unei platforme de parcare de 237 de locuri între str. Năvodari și Bd. 21 Decembrie 1989, la care se va realiza intrarea și iesirea din/în str. Năvodari, respectiv ieșirea în Bd. 21 Decembrie 1989 cu viraj de dreapta”, au precizat reprezentanţii biroului de presă al primăriei.

1img_9119

Cum va afecta această parcare proiectul viitoarei Filarmonici, a explicat pentru Transilvania Reporter viceprimarul Dan Tarcea . „Este o parcare temporară, Până în momentul în care vor începe lucrările acolo ar fi păcat să stea acest spaţiu nefolosit. Aşa am considerat, pentru că acolo există un proces cu proiectantul, proces iniţiat de Curtea de Conturi. Mai exact este vorba de unele penalităţi de întârziere pentru că proiectantul nu a predat la timp proiectul şi Curtea de Conturi a cerut primăriei să impună aceste penalităţi, iar proiectantul le-a contestat în instanţă. Oricum lucrările care se fac acum acolo sunt de fapt o pregătire pentru viitoarele clădiri care se vor face acolo”.

Tarcea a adăugat că primăria are discuţii cu diverşi potenţiali parteneri pentru realizarea proiectului viitoarei Filarmonici. „Am avansat, am fost acum la Târgul de la Berlin unde am discutat cu foarte multe persoane şi fonduri de investiţii, am prezentat obiectivele şi proiectele pe care le avem. Suntem în discuţii cu mai mulţi potenţiali parteneri”, a declarat viceprimarul Clujului.

Pe spaţiul de pe Bulevardul 21 decembrie ar fi trebuit să se realizeze un ambiţios proiect pentru un veritabil centru cultural, proiect realizat în urma unui concurs internaţional de soluţii. În urma jurizării, în martie 2011 proiectul desemnat câştigator, în unanimitate, cu un scor de 51 puncte a fost proiectul depus de catre SC Vaal Arhitectura în asociere cu Mid Instal şi Popp şi Asociaţii la o valoare de 2.160.000 lei (fără TVA). Proiectul include realizarea unei săli de concerte, sediul Filarmonicii şi o piaţetă din bugetul local, iar restul clădirilor, respectiv un hotel şi un parking printr-un parteneriat public-privat. În ultimii 5 ani primăria a spus că nu a găsit însă un partenere interesat de realizarea acestui proiect.

În aprilie 2015, Consiliul Local a aprobat PUZ-ul şi PUD-ul pentru viitorul Centru Cultural Transilvania, documentaţie valabilă timp de 5 ani.

Postaţi un comentariu