În criza gunoaielor din Floreşti, primarul Horia Şulea şi deputatul Adrian Oros cer demiterea prefectului Gheorghe Vuşcan

eepurl.com

În timp ce floreştenii continuă să se confrunte cu criza gunoaielor, Horia Șulea, primarul comunei Florești și deputatul PNL Adrian Oros cer impetuos Guvernului României demiterea din funcție a prefectului Gheorghe Vușcan.

În ceea ce privește deblocarea situației privind colectarea deșeurilor de pe raza comunei Florești, după ce la finele lunii august, Horia Șulea a cerut instituirea stării de alertă, lucru respins de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, acum primarul Floreştiului a precizat că a început demersurile pentru autorizarea unei rampe în localitate. Aceasta deoarece rampa privată de la Pata Rât nu mai acceptă deşeuri aduse de Eco Quatro Salub, firma de salubritate  care deserveşte Floreştiul, pe motiv că această firmă are datorii de sute de mii de lei.

“Transportul deșeurilor la o rampă din afara județului presupune o stație de transfer. Am demarat autorizarea unei stații la nivelul comunei Florești, dar acest lucru, din cauza birocrației, durează. Din păcate nu înțeleg de ce situația de la Florești este judecată cu altă măsură decât altele similare. Concret e vorba de situația de la Dej, unde s-a aprobat Starea de Urgență și s-a permis crearea unei stații temporare de transfer. Și, mai mult, la nivelul județului Bistrița-Năsăud, care a realizat o celulă de stocare dar aceasta s-a umplut deja de deșeuri, s-a creat un blocaj pe această linie și s-a declarat starea de urgență la nivelul județului. Mi se pare cel puțin deplasat faptul ca prefectul Vușcan să trimită o comunitate de peste 30.000 de locuitori precum Floreștiul să își depoziteze deșeurile pe o rampă temporară unde are acces doar municipiul ori pe o rampă privată unde costurile s-au majorat de peste 10 ori sau pe rampe care nu sunt autorizate și vor obține avizele necesare peste 5-7 ani, precum cele din SMID. Acestea nu sunt soluții, ci bătaie de joc la adresa unei comunități care a decis ca eu să îi reprezint interesele. Iar aceste interese ale comunității în ceea ce privește o dezvoltare sănătoasă mă obligă să cer Guvernului României demiterea reprezentantului său în teritoriu, prefectul Gheorghe Vușcan, care în ultimii ani nu a făcut altceva decât să desconsidere prin acțiunile sale o comunitate de peste 30.000 de oameni”, a spus primarul Horia Șulea.

La rândul său și deputatul PNL Adrian Oros solicită Executivului desemnarea unui alt reprezentant al său în județul Cluj. “Atât din postura de cetățean al Floreștiului, cât mai ales din cea de reprezentant în Parlamentul României a locuitorilor acestei comune, consider că actualul prefect este departe de menirea sa, cea de a implementa politicile guvernamentale ale Executivului în teritoriu. Consider că demiterea prefectului Gheorghe Vușcan ar fi un gest de normalitate în condițiile în care actualul prefect a uitat de politicile guvernamentale și mai mult se axează pe politici de partid. Revin astfel la una din intervențiile mele precedente unde îl avertizam pe prefectul Vușcan să-și îndeplineasca obligațiile de serviciu care-i revin conform fișei postului, în problema avizului pentru declararea stării de alertă în conformitate cu solicitarea Primăriei Florești, fundamentată pe prevederile art. 2 lit. j coroborate cu art.24 lit. c ale OUG21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, și care a fost făcută în scopul amenajării unei staţii temporare de transfer (transbordare) deșeuri menajere, pentru a debloca situația gunoaielor în comuna Florești, judeţul Cluj, al cărei locuitor sunt, obligație legală de care nu a ținut cont, dovedind pe această cale că nu înțelege diferența între noțiunea de înalt funcționar public și politician subordonat unor interese locale de partid. Domnul Vușcan “fură” astfel startul campaniei electorale și blochează pe cale de consecință rezolvarea problemei gunoaielor la Florești, tratând cu măsuri diferite localitățile Florești și Dej. În iulie 2015, Comitetul local pentru situații de urgență aproba cererea din 22 iulie 2015 a primarului PSD Morar Costan, pentru instituirea situației de urgență tot pe problema gunoaielor și cu sursa de finanțare a costurilor aferente transportului deșeurilor spre Odorheiu Secuiesc, pentru următoarele 3 luni, în valoare de aproximativ, 100.000 lei, din bugetul local. S-a creat în acest mod, o politică de discriminare pe criterii politice între măsurile de la Dej și Florești. De asemenea, prefectul atacă în contencios administrativ hotărârile CL Floresti, în schimb aprobă succesiv hotărârile CL Dej, fără a ține cont de implicațiile bugetare și blocarea efectivă a activității administrative a Primăriei Florești. Concluzionând, demisia prefectului se impune de urgență, datorită aspectelor menționate mai sus, ”, a declarat deputatul PNL Adrian Oros.

În ultimele săptămâni gunoaiele din Floreşti au fost ridicate cu foarte mari întârzieri, uneori de chiar 2-3 săptămâni, pe toată raza localităţii.

1 Comentariu

  1. mix spune:

    domnul primar SULEA ,doarme ca de obicei si viseaza ca cineva la pus acolo in locul unei statuii.
    exemplu: gunoiul din curtea comunii florestiului , este reprezentata de sulea, iar el nu se implica in a rezolva o veche problema a gunoauielor.

    sa-i cada nasul cand va trece pe str. Porii .

Postaţi un comentariu