IGSU a lansat jocul „Rex&Andrei versus Dr. Formidabilis”, pentru a învăța tinerii să reacționeze în caz de dezastre

Jucătorul pornește dintr-o cameră de control și trebuie să rezolve mai multe situații de criză, împreună cu prietenii săi, Andrei și câinele Rex

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a lansat joi, la Cluj-Napoca, jocul video online „Rex&Andrei versus Dr. Formidabilis”, prin care își propune să învețe într-un mod interactiv tinerii și adulții cum să reacționeze în cazul unor dezastre naturale, jocul fiind parte a unui proiect european în valoarea de un milion de euro.

Jocul online „Rex&Andrei versus Dr. Formidabilis” a fost  lansat luni la Cluj-Napoca, fiind disponibil pe site-ul igsu.ro/Joc.  Jocul este împărțit cinci niveluri în care personajele principale, tânărul Andrei și cățelul Rex, trebuie să învețe cum să reacționeze în caz de incendiu, în cazul unei crize sanitare, cum să acorde primul ajutor în cazul unui accident, ce să facă în  timpul unei furtuni și cum se se pregatească pentru alte situații de criză provocate, în joc, de maleficul Doctor Formidabilis și experimentele acestuia. Primele două niveluri ale jocului sunt disponibile începând de joi, în timp ce restul stagiilor jocului vor fi disponibile începând cu luna mai a anului 2017.

Ana,   coordonatoarea misiunilor,   Andrei și câinele Rex

Ana, coordonatoarea misiunilor, Andrei și câinele Rex

„Statul singur, fără parteneriat cu populația, nu poate face dezastrului. O populație nepregătitiă este vulnerabilă. Acest proiect identifică o nișă importantă în pregătirea populației și i-a acordat o atenție pentru a fi un mijloc de pregătire a viitoarelor generației, dar și a adulților. Este un joc pe care un copil îl joacă și învață cum să reacționeze în situații de urgență. Va fi o formă de pregătire a copiilor, dar și a populației în generală. Este unul dintre cele mai importante proiecte pe acest domeniu. Jocul este bazat pe o experiență de succes  în Germania”, a explicat Raed Arafat, Secretar de Stat în Ministerul Sănătății.

Potrivit reprezentanților ISU, tinerii care accesează platforma au posibilitatea ca împreună cu personajul principal, Andrei, și ceilalți protagoniști ai jocului, să descopere mai multe aspecte ale protecției împotriva riscurilor și să învețe cum să acorde primul ajutor, cum să respecte măsurile  de prevenire în caz de incendiu, dar și cum să răspundă prompt în cazul unor situații de urgență. Obiectivul jocului este să faciliteze conștientizarea pericolelor iminente și descoperirea dorinței de a fi corect informați cu privire la soluțiile ce se impun în anumite situații de urgență.

Jocul a fost realizat de către o echipă de IT-iști din Germania și pentru versiunile în germană și pentru cea tradusă în limba română a fost alocată o sumă de aproximativ 500.000 de euro.

Jocul este parte componentă a proiectului european „Creșterea gradului de conștientizare a tinerilor privind pregătirea și protecția împotriva riscurilor”, finanțat de către Uniunea Europeană cu aproximativ un milion de euro și realizat de către IGSU în parteneriat cu Biroul Federal de Protecție Civilă și de Asistență la Dezastre (BBK) din Germania, Universitatea Babeș-Bolyai și Organizația Crucea Roșie din Austria.

Distribuie:

Postaţi un comentariu