Hotel Victoria, scos la licitaţie cu 6, 4 milioane de euro. Nimeni nu îl vrea

Hotelul Victoria din centrul Clujului a fost scos în această toamnă la licitaţie de Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS). Deşi procedura a fost organizată deja de două ori, nimeni nu s-a prezentat.

„Nu s-a înscris nimeni la licitaţie. Încă nu ştim dacă vom relua procedura şi când. La Bucureşti se dedice. Preţul va fi acelaşi pentru că, potrivit legii, nu poate scădea sub valoarea de inventar şi am ajuns deja la acea valoare”, a precizat Mircea Vădan, care s-a ocupat la Cluj de această procedură. Conducerea hotelului spune că nu poate da detalii despre motivele scoaterii la licitaţie, spunând că aceste precizări nu pot fi făcute decât de conducerea regiei de la Bucureşti.

În ciuda faptului că au trecut deja cele 30 de zile prevăzute de lege pentru a primi răspunsul la o solicitare scrisă, dar şi în ciuda numeroaselor insistenţe telefonice, biroul de presă al RAAPPS nu fost în stare să trimită răspunsul la două întrebări simple ale Transilvania Reporter: cine a decis scoaterea la licitaţie şi de ce.

Potrivit anunţurilor de licitaţie deschisă cu strigare, se scoate la vânzare Complexul Hotel Restaurant ”Victoria”, situat în Cluj Napoca, B-dul 21 Decembrie 1989 nr.54-56, compus din construcţie S+P+Mez+3E+M şi teren aferent de 2.426 mp conform măsurătorilor cadastrale (2.470 mp conform actelor).

Hotelul are o suprafaţă construită la sol de 1.755 mp, o arie desfăşurată de 8.711, 60 mp, un număr de 74 de camere (16 single, 50 duble şi 8 apartamente), deţine un restaurant de până la 240 de locuri, 2 săli de conferinţă (120 locuri, respectiv 60 locuri), recepţie şi parcare proprie. Clădirea a fost dată în folosinţă în anul 1986, fiind renovată integral în perioada 2003-2005. Hotelul este dotat corespunzător cu mijloace fixe şi obiecte de inventar pentru desfăşurarea activităţii specifice. Preţul de pornire al licitaţiei este de 6.404.200 Euro.

1 Comentariu

  1. Traian spune:

    SIF Banat Crisana a achizitionat un pachet de 60% din actiunile magazinului Central la pretul de 220 de Euro/actiune ceea ce inseamna ca valoarea de piata a Centralului cu tot ce inseamna patrimoniu incepand de la cladirea care are 20.000 mp de spatii comerciale, stocul de marfa, mijloacele fixe si obiectele de inventar valoareaza cumulat 4.600.000 de Euro. Un caz clar de subevaluare manarit de conducerea Centralului care si-a asigurat la intelegere cu SIF-ul pastrarea unor pozitii de conducere platite gras si pentru urmatorii 4 ani in schimbul tradarii intereselor actionarilor mici.

Postaţi un comentariu