Gunoaiele „inteligente” din cartierul Zorilor dau, din nou, pe dinafară

Foto: Transilvania Reporter
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Inaugurate în campania electorală de primarul Emil Boc, pubelele îngropate din cartierul Zorilor dau, din nou, pe dinafară. În cursul zilei de luni, 11 iulie, cele două pubele alocate deşeurilor menajere s-au umplut până la refuz, locuitorii din zonă fiind obligați să abandoneze gunoiul pe asfalt, în jurul pubelelor.

Foto: Transilvania Reporter

Foto: Transilvania Reporter

Primele pubele subterane de colectare selectivă a gunoaielor de la cetăţeni au fost puse în funcţiune la începutul lunii iunie în cartierul clujean Zorilor. Acestea fac parte dintr-un proiect pilot început de firma Rosal. Sistemul funcţionează ca un lift. Maşina firmei de salubrizare este dotată cu o pompă hidraulică. Se conectează un furtun la platforma pe care stau coşurile de gunoi, şi imediat, prin presiune, ridică tomberoanele. Fiecare sistem este format din 4 pubele (respectiv, sticlă, platisc şi metal, hârtie şi carton şi deşeuri menajere). Iar la suprafaţă totul arată ca nişte coşuri de gunoi ceva mai mari.

Sistemul ar urma să fie realizat în cadrul aceluiaşi proiect pilot şi în cartierul Mănăştur pe strada Clăbucet şi în cartierul Grigorescu pe strada Alexandru Vlahuţă.

Citiți și:

FOTO/ Primele pubele subterane, inaugurate în Zorilor

Postaţi un comentariu