Gropile de gunoi de la Dej şi Câmpia Turzii se închid

Amplasamentele depozitelor neconforme de deşeuri de la Dej şi Câmpia Turzii au fost predate astăzi constructorului pentru închidere şi ecologizare.

Predarea s-a desfăşurat în prezenţa echipei Unităţii de Implementare a Proiectului „Management Integrat al Deşeurilor” din cadrul Consiliului Judeţean Cluj, a reprezentanţilor autorităţilor locale şi a executantului.

Închiderea acestor două rampe neconforme reprezintă etapa a doua şi ultima a contractului privind proiectarea şi execuţia obiectivului de investiţii „Închidere şi ecologizare depozite neconforme de deşeuri urbane din judeţul Cluj”, în primă etapă fiind predate amplasamentele depozitelor neconforme de deşeuri de la Pata Rât, Huedin, Turda şi Gherla.

Lucrările la cele două amplasamente vor viza, în principal, reconfigurarea lor şi acoperirea cu un strat de pământ peste care se va realiza o înierbare a întregii suprafeţe, urmând a fi efectuate, totodată, lucrări de drenaj, puţuri de captare a biogazului, drumuri de acces, sisteme de colectare a apelor pluviale, etc.

„Am participat astăzi, alături de responsabilii de proiect, la predarea amplasamentelor ultimelor două depozite neconforme de la Dej şi Câmpia Turzii. În acest fel, am respectat graficul de activităţi pe care ni l-am propus, conformându-ne întru totul exigenţelor impuse de Uniunea Europeană şi de legislaţia naţională şi evitând orice fel de penalităţi, respectiv procedura de infringement. Mai mult decât atât, am reuşit ceea ce ne-am propus, aceste lucrări, deloc ieftine, urmând a fi efectuate cu fonduri europene iar banii de la bugetul judeţului pe care îi economisim în acest fel îi vom folosi pentru derularea altor proiecte prioritare pentru judeţ. Chiar dacă durata totală a lucrărilor de închidere a celor şase depozite neconforme de deşeuri e de 12 luni, vom urmări îndeaproape toate operaţiunile şi vom oferi executantului tot sprijinul necesar astfel încât durata lucrărilor să fie mult mai scurtă” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan.

De închiderea şi ecologizarea depozitele Dej şi Câmpia Turzii se ocupă Asocierea SC Geiger Transilvania SRL – Wilhelm Geiger Gmbh&CP.KG-Coplan Consultanţi Arhitecţi Ingineri SRL, valoarea contractului fiind de 8.098.330, 08 lei fără TVA.


Publicitate

Postaţi un comentariu