Grevă pe jumătate la Primăria Cluj-Napoca

Foto: Dan Bodea

O parte din angajaţii primăriei Cluj-Napoca, respectiv membrii de sindicat, vor fi mâine în grevă generală. Totuşi programul cu publicul nu va fi complet întrerupt, deoarece majoritatea celor care lucrează la ghişeele Centrului de Informare pentru Cetăţeni de la sediul central de pe strada Moţilor numărul 3-5 nu sunt membri de sindicat şi vor lucra normal conform programului.

“Avem peste 600 de membri de sindicat care au semnat şi vor participa la grevă, din cei peste 1.100 de angajaţi. Totuşi la registratură nu va fi închis deoarece acolo majoritatea celor care lucrează la ghişee nu sunt sindicalişi şi nu şi-au exprimat acceptul de a participa la grevă. Am discutat şi cu domnul primar şi am convenit că e normal ca fiecare să îşi poată exercita opţiunea. Am vorbit şi cu colegii noştri şi le-am cerut să ni se alăture pentru că dacă vom avea câştig de cauză şi ei vor beneficia, dar fiecare face cum consideră. La taxe şi impozite nu va fi program, la fel şi în multe dintre birourile din clădirea principală”, a declarat liderul de sindicat din primărie, Remus Mureşan.

Greva de mâine, care va dura toată ziua, vine după ce săptămâna trecută membrii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), au organizat o grevă de o oră. Angajaţii cer majorarea salariilor de bază cu 25% şi acordarea normei de hrană dar şi vouchere de vacanţă. Dacă revendicările lor nu vor fi soluţionate, sindicaliştii susţin că din 19 iulie vor declanşa greva generală pe termen nelimitat în administraţia locală.

 

1 Comentariu

  1. Dan spune:

    Daca nu va convine salarul nimeni nu va opreste sa plecati! Sunteti cumva in Politie sau armata sa primiti norma de hrana?

Postaţi un comentariu