Grecia, în continuare, destinația preferată a românilor pentru concediile de vară

Românii par să asculte sfaturile economiștilor și tot mai mulți sunt cei care își programează concediile de vară cu un an înainte. Pentru aceștia, agențiile de turism oferă discount-uri de până la 50%, condiții mai bune sau chiar weekend-uri în alte destinații.

Doar 50 de lei avans pentru o vacanță în 2016; aceasta este una dintre cele mai noi strategii cu care agențiile de turism încearcă să îi atragă pe potențialii clienți.

„Orice pachet turistic pe perioada târgului va putea fi rezervat doar cu 50 de lei de persoană avans. Spre exemplu în Grecia o vacanţă poate începe de la 100 de euro pe persoană, cazare 7 nopţi cu transport cu autocarul. Aici ne referim la o vacanţă în Paralia Katerini. Undeva la 200 de euro este preţul normal şi o vindem la 100 de euro”, Dana Claudia Chiorean, agent de turism.

Cei care sunt mai puțin dispuși să își facă planuri de concediu cu un an înainte sunt „momiți” cu reduceri consistente pentru una dintre destinațiile preferate ale românilor: Grecia.

„A început un program de first minute care aduce reduceri de 50 până la 60% pe anumite destinaţii. Pentru Grecia o familie care pleacă în luna august să spunem în această perioadă poate să găsească o ofertă pe Zakynthos, ori Creta, ori Rhodos începând de la 300 – 350 de euro”, explică Bogdan Ciocian, organizator al târgului.

Pachetele de destinații exotice au fost și ele bine reprezentate la târgul de turism desfășurat la Cluj. Astfel, cei interesați de un concediu în Republica Dominicană au avut posibilitatea de a cumpăra cu 1300 de euro pachete cu discount de 150 de euro la care se adaugă un weekend în Delta Dunării.

La Târgul de Turism Touristica, desfășurat în incinta Polus Center din Cluj-Napoca, au participat agenții din țară dar și tur-operatori din Ungaria, Bulgaria sau Italia.

Postaţi un comentariu