Granturi de peste 15.000 euro de la Electric Castle pentru idei creative

Foto: Dan Bodea

Arhitecți, designeri, graficieni, artiști plastici sau pur și simplu oameni creativi, toți își pot găsi un loc de exprimare pentru ideile lor în spațiul celei de-a 6-a ediții a Electric Castle. Organizatorii au deschis un concurs de proiecte pentru care oferă granturi de peste 15.000 de euro.

Citiți și:

Damian Marley, fiul lui Bob Marley, primul headliner confirmat la Electric Castle 2018

Kino și Joshua, „fulgerele războinice” de pe cerul Bonțidei

Recunoscut printre celelalte evenimente din țară datorită inovațiilor pe care le aduce în fiecare an în zona de amenajări, Electric Castle își dorește ca,și la această ediție, să își surprindă zecile de mii de spectatori cu noi activări ale spațiului în care se desfășoară. Cei peste 220.000 de metri pătrați sunt suficienți pentru a cuprinde și cele mai trăznite idei.

Se caută idei trăznite

Creativitatea poate porni de la amenajarea spațiului, începând de la instalații interactive sau efecte de lumini și până la proiectareunor noi spații de cazare în campingul festivalului. Anul acesta, va exista chiar o zonă nouă: „Quiet Camping”, perfectă pentru a implementa ideile venite de la arhitecți sau proiectanți din țară.

Granturile sunt deschise și celor care vor să spună povestea festivalului sub forma unui documentar, al unui videoclip sau al unui scurtmetraj. Organizatorii așteaptă scenariile adaptate astfel încât produsul final să nu depășească 30 de minute, iar cea mai bună idee va primi susținerea festivalului.

Foto: Dan Bodea

„Cele cinci zile de festival se trăiesc 24 de ore din 24. Pentru a le umple, ideile de activități (fie că sunt de zi sau de noapte) sunt binevenite, mai ales că edițiile trecute ne arată clar că nimic (legal) nu e interzis pe domeniul castelului Banffy. În 2017, participanții au putut vedea spectacole de teatru, lua parte la ateliere de film și design și au bătut noi recorduri la volei pe plajă. Toți cei care vor să propună noi idei de activități sunt invitați să se înscrie în concurs și pot să-și facă proiectele implementate între 18 și 22 iulie”, transmit organizatorii festivalului de la Bonțida.

Detalii AICI. 

Foto: Dan Bodea

Muzicienii mai au un pic de așteptat

Electric Castle va anunța în curând înscrierile în “OwntheStage”, concursul care an de an a adus pe scenele festivalului trupe și DJ aflați la început de carieră. Mulți dintre ei sunt acum oficial înscriși pe afișul evenimentului, iar lor li se vor alătura cei care vor fi selectați din concursul de anul acesta.

Citiți și:

Electric Castle 2018 a vândut 12.000 de abonamente în două zile

Rain or Shine. Soarele de la Electric Castle 2017 a adus lumină în casele a 11 copii

Postaţi un comentariu