Ghid de „supraviețuire” la Electric Castle 2017

Foto credit: Electric Castle Festival

Idei, recomandări, sfaturi practice

 1. Dacă cineva, oricine: prognoza meteo, cel mai bun prieten, cea mai performantă aplicație de pe telefon, mama ta, în care ai cea mai mare încredere, îți vor spune că nu va ploua în cele cinci zile de festival, nu crede! Va ploua cu siguranță! Chiar și ploaia va fi surprinsă de ceea ce va putea, de modul în care se va dezlănțui!
 2. Acum ca știi că va ploua oricum, oricâte dansuri anti-ploaie faci în timpul anului, e bine să te echipezi corespunzător. La Cluj și la Bonțida, în perioada Electric Castle cizmele și pelerinele se vând mai ceva ca pâinea caldă. Pentru a nu risca să rămâi „copilul ploii” și mai mult decât oricum vei fi, echipează-te din timp!
 3. Cizmele achiziționate trebuie să fie lungi, foarte lungi și neaparat strâmte în partea de sus, altfel îți va ploua în ele. La propriu. Și nimic nu e mai neplăcut ca senzația unui râu ce crește și crește la tine în cizme.
 4. Pelerina este un alt must have. Recomandăm ca pelerina să fie lungă, realizată dintr-un material rezistent și musai fără buzunare. Dacă va ploua ca anul acesta, din cinci în cinci minute va trebuie să scoți apa din buzunar, lucru care te va împiedica să te distrezi. Nu îți fie lene să îți duci o pelerină serioasă cu tine. Cele transparente, ușoare, nu fac față potopului, unde să mai pui faptul că se și rup foarte ușor, iar în mulțime nu știi ce se poate întâmpla.
 5. Pentru a evita să bei apă de ploaie amestecată cu bere, whisky sau orice altă băutură, îți recomandăm să “te ascunzi” undeva în ce îţi potoleşti setea.
 6. Dacă stai la cort, îți recomandăm să ai totuși și un plan B: o cazare normală gata să te primească murdar, ud și plin de noroi. Just in case.
 7. Dacă vrei să faci poze profi și nu faci parte din staff, ia-ti bilet VIP, care iti va asigura un acoperiș deasupra capului și puțin confort aparatului foto, în timp ce plouă torențial.
 8. Adoptă o atitudine pozitivă, ludică chiar pe parcursul festivalului. Amintește-ți că pe vremea când erai mic nu te lăsau ai tăi să te joci în noroi după bunul plac. Acum ai ocazia să recuperezi cu vârf și îndesat. Noroi este din plin și cu siguranță cei din gașca ta vor fi încântați să te însoțească în aventura noroioasă!
 9. Nu bea mai mult decât poți duce! Riști să cazi într-o baltă mai evoluată și să nu te mai găsească nici pompierii multă vreme, pentru că bălțile nu sunt marcate (deocamdată) și nu vor știi unde să caute. În plus, nu vrei sa te faci de râs și să ajungi pe net într-o ipostază compromițătoare. Nu uita, chiar și din noroi, telefoanele sunt cu ochii pe tine.
 10. Distrează-te și nu te enerva pe organizatori pentru că forțele naturii au ales să se dezlănțuie tocmai atunci. Fac tot ce pot să îți asigure confortul în aceste condiții, iar de la an la an, se specializează tot mai mult. La anul, vor pune pietriș sau scoarță de copac și în zona parcărilor, dar cu siguranță vei găsi alte chestiuni pentru care să fii nemulțumit. Folosește-ți energia pe chestiuni constructive: dacă ai prea multă, dă o mână de ajutor celor care descarcă pietrișul sau ajută staff-ul să restabilească ordinea după potop.
 11. Pentru ca ieșirea din parcare să nu îți dea totuși bătăi de cap, folosește mijloacele de transport în comun. Autobuzele circulă impecabil în condițiile date. În 50 de minute ești la Bonțida sau la Cluj și nu mai ai gândul mașinii. În plus poți să bei și altceva în afară de apă (de ploaie).
 12. Dacă mâncarea sau băutura din incintă ți se par prea scumpe, cumpără din afara ariei festivalului, dar amintește-ți că cei din interior plătesc o chirie consistentă tocmai pentru ca tu să nu trebuiască să te deplasezi prea mult prin noroaie pentru papa bun.
 13. Distrează-te, nu judeca pe nimeni, nu te uita insistent la perechile de gay ce trec pe lângă tine fericite sau la mămicile cu copii de două luni cu căști imense pe urechi, care ți se pare că nu au ce căuta acolo. E loc pentru toată lumea. Poate și tu ești ciudat/ă în ochii altora. E loc pentru toți, iar ceea ce vă aduce pe toți acolo e ideea comună de relaxare și distracție.
 14. Respectă regulile. Dacă un nene din staff îți spune că ceva nu e voie, nu îți spune așa doar ca să te enerveze. Probabil că își cunoaște mai bine atribuțiile decât i le cunoști tu.
 15. Profită încă din prima zi de tot ce îți pune la dispoziție festivalul, pentru că s-ar putea ca după ploaie să te poți da pe hintă doar în gând.
 16. Pentru cei care cred în fantome: nu îl înjura pe Banffy! La anul va trimite o ploaie și mai consistentă!
 17. Donează cât poți pentru restaurarea castelului. Toată zguduiala aceea care îți place atât de mult, nu îi priește castelului. Are nevoie de o restaurare urgentă pentru a putea găzdui și alte ediții electrice.
 18. Nu arunca pet-urile sau paharele pe jos. Bălțile se vor evapora la un moment dat și marea electrică se va transforma într-o mare de pet-uri. Nu ne dorim asta, așa?
 19. Cumpără-ți biletul din timp pentru a beneficia de reducerile substanțiale puse la dispoziție de organizatori!
 20. Da un search pe Youtube în momentul în care afli timeline-ul ediției pentru a nu fi complet paralel, în cazul în care cei care vor concerta nu sunt tocmai favoriții tăi!

Acest text este un pamflat si trebuie tratat ca atare.

Postaţi un comentariu