Geoparcul Dinozaurilor, prezentat la Cluj

Prezentarea a fost susținută de un ambasador al geopacului
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Proiectele și inițiativele derulate de Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului au fost prezentate la Cluj-Napoca, marți seară, la Invest Cafe.

Prezentarea a fost susținută de Andrei Dincă, ambasador al geoparcului, și a fost prima de acest fel. „Până acum ne-am concentrat pe prezentarea către comunitățile din zona geaoparcului. Acum, începem să-l prezentăm și «în afară», în cele mai importante orașe ale țării, iar acesta este un prim pas”, a spus Dincă.

Prezentarea a inclus o detaliere a activităților și structurii geoparcului, precum și vizionarea unor filme de prezentare. 

Geoparcul Dinozaurilor este singurul din țară. Un geoparc este un teritoriu care include un patrimoniu geologic particular şi o strategie de dezvoltare durabilă a zonei. Trăsătura specifică a geoparcului haţegan o reprezintă siturile cu resturi de dinozauri din Cretacicul Superior. Geoparcul Dinozaurilor se întinde pe tot teritoriul Țării Hațegului și întreține mai multe centre de informare și/sau interpretare a peisajului, în orașul Hațeg, dar și în localități din apropiere. În aceste centre, vizitatorii pot afla totul despre activitatea vulcanică din zonă, dar și despre perioada în care aria era populată de dinozauri pitici. Rețeaua de centre de informare se întrețese cu o serie de monumente istorice de valoare inestimabilă, precum ruinele de la Sarmizegetusa Ulpia Traiana, Biserica din Densuș sau Cetatea Colț.

Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului s-a constituit în 2005, sub egida Universității București și a fost primul astfel de teritoriu creat în spațiul european ex-comunist. La nivel mondial există o Rețea Globală a Geoparcurilor, care reunește peste 120 de teritorii din 33 de țări, toate recunoscute ca situri UNESCO.

Evenimentul de prezentare a fost organizat de un grup de studente la secția de Comunicare și Relații Publice a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, în cadrul unui proiect pentru școală. 

Postaţi un comentariu