Garduri de doi metri în Piaţa Unirii, la concertul lui Billy Idol

Foto: Dan Bodea

Cu câteva ore înainte de show-ul pe care Billy Idol îl va susţine la Cluj, gardurile montate în perimetrul Pieţei Unirii, locul unde va avea loc concertul, au fost folosite pe post de fileu pentru un joc de volei de către un grup de clujeni. “Gardul s-a construit. Nu are 4 metri şi nu împiedică, altfel decât simbolic (şi prin faptul că e foarte urât) vizibilitatea. Dar a devenit imposibil să străbaţi acest spaţiu public”, se precizează pe pagina de facebook a grupului de iniţiativă “Piaţa e a noastră”. Aproximativ 200 de persoane şi-au manifestat intenţia pe facebook de a participa la protestul programat înaintea spectacolului.

Cu o zi în urmă, mai multe persoane nemulţumite de intenţia organizatorilor concertului Billy Idol de a monta garduri în spaţiul public unde va avea loc concertul, au jucat badminton deasupra unui ”fileu”, constituit dintr-un baner pe care scria mesajul ”Până când gardul ne va despărți”.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

IMG_6592

eeee

Astfel, potrivit programului oficial al evenimentului, accesul public în Piaţa Unirii se va face începând cu ora 17.00, oră în jurul căreia este programat un nou protest al clujenilor nemulţumiţi de hotărârea organizatorilor şi a municipalităţii de a „acapara” spaţiul public.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, clujenii ar trebui să se obişnuiască cu organizarea de evenimente plătite în spaţiul public, aşa cum s-au obişnuit de ani de zile cu gala de deschidere a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF). “Organizatorii concertului Billy Idol au îngrădit spaţiul din Piaţa Unirii conform aprobării pe care au primit-o în urma cererii. În viitor se vor mai face astfel de manifestări şi nu ar trebui deloc să îi surprindă pe clujeni. Experţii în evenimente spun că nu există suficiente evenimente plătite în Cluj şi când acestea se organizează intervin proteste din partea unor nemulţumiţi, ori în alt mod decât prin îngrădirea spaţiului nu pot fi organizate”, a declarat Oana Buzatu pentru Transilvania Reporter. În privinţa protestului care s-a anunţat înaintea concertului, Oana Buzatu a precizat că Jandarmeria va fi acolo pentru orice nereguli, în condiţiile în care protestul nu este autorizat.

Billy Idol, la aproape 60 de ani, a cântat, duminică seară, la Bucureşti, în faţa spectatorilor care au umplut Arenele Romane şi care au dansat şi s-au bucurat de hiturile acestuia. Concertul de la Cluj este programat, luni 30 iunie, de la ora 21.00, atmosfera fiind întreţinută până atunci de Roadskill Soda, Les Elephantes Bizzare şi KUMM.

Concertul din data de 30 iunie a rockerului Billy Idol a fost mutat oficial în Piața Unirii, de pe Cluj Arena, decizie care, potrivit organizatorilor, nu are nici o legătură cu numărul de bilete vândute și a fost realizată din rațiuni pur organizatorice care chiar vor crește spectaculozitatea evenimentului.

Citiţi şi: Concertul Billy Idol se mută în Piața Unirii

2 Comentarii

  1. Bitay Sofia spune:

    Piata Unirii nu este locul potrivit pentru asemenea concerte.Nu poate fi obligat tot Clujul sa asculte zgomote de o asemenea intensitate. Fagetul, Hoia sau alte zone nelocuite ar fi potrivite pentru aceste evenimente. Centrul Clujului este deocamdata locuit si nu ar trebui deranjat cu atata nesimtire.

  2. Florina Stroie spune:

    Afirmaţiile purtătoarei de cuvânt ale Primăriei mi se par deplasate. Sunt locuri destule unde se pot organiza foarte bine şi decent spectacolele cu bilete de intrare. pentru aceste spectacole organizatorul plăteşte chirie, curent, etc, costuri de organizare. În centrul oraşului, loc public care aparţine locuitorilor aflat doar în administrarea Primăriei, vremelnicii ocupanţi ai acestor funcţii ar trebui să aibă grijă de interesul celor carora le aparţine locul şi nu de imbogăţirea unor particulari. Motivul pentru care organizatorul a mutat totul în centrul oraşului a fost numărul extrem de mic de bilete vândute. Asta este treaba lui, un risc pe care şi l-a asumat. De ce a trebuit Primăria să-i ofere aproape gratuit spaţiul public? Cât se cere pentru un metru pătrat pe terasele de pe strada Eroilor?

Postaţi un comentariu