Galerie foto | Spectacol de lumină pe clădirile Clujului

Foto: Dan Bodea
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Cinci clădiri din Cluj-Napoca au fost sâmbătă seara iluminate, în încercarea de a demonstra impactul pe care designul de iluminat urban îl poate avea asupra unor construcții. O echipă de 40 de voluntari coordonați de către ingineri specialiști au încercat să atragă atenția asupra acestui potențial slab valorificat, folosind lumini calde și lumini reci.

The City of Green Buildings, împreună cu Asociația Română pentru Iluminat, au adus, în premieră la Cluj #guerillalighting, un concept fun, ce vrea să crească gradul de conștientizare asupra uzului deficitar al luminii artificiale, în mediul urban. Cluj-Napoca este cel de-al treilea oraș în care se dezvoltă acest concept, în România. 

Clădirile vizate de acest experiment au fost Rectoratul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” Cluj-Napoca, Zidul Clujului, de pe strada Potaisa, Palatul Bánffy din Cluj-Napoca, și Aleea Cetățuia.

Guerrilla Lighting este un un eveniment care utilizează lumina ca o formă de intervenție Urbană si este un concept Light Collective al Martin Lupton & Sharon Stammers. 

Mai jos, o galerie foto realizată de fotograful Dan Bodea.

 

Postaţi un comentariu