Galerie foto/ Peste și prin castel în a treia zi de Electric Castle

După o nouă nopate nebună în cea de-a doua seară de festival, ziua a treia a început mult după răsăritul soarelui la Bonțida. Loviți puternic de petrecerea terminată la primele ore ale dimineții, „catelanii” s-au dres cu băuturi „light”, începându-și ziua cu un tur al castelului și vizionarea nebunie oferite de bikerii veniți la „Dirt on fire”  pentru a da curs unei invitații cel puțin nebunești: „Săriți peste castel!”

Potrivit organizatorilor, peste 22000 de oameni au asistat la concertele din a doua zi de Electric Castle, pe scena principala urcând rând pe rând vedete ale genului precum Shadowbox, Thievery Corporation sau DJ EZ. După o noapte atât de „grea” terminată în zorii zilei, petrecăreții mai matinali de felul lor au intrat pe modul „recuperare”.

DSC_0151

Pentru cei care au întâmpinat dificultăți în a se acomoda cu soarele puternic care a înlocuit furtuna de ieri, fostele grajduri ale castelului au găzduit filme, proiectate într-un stil aparte: Silent Cinema, un concept care presupune proiecții de film în sala la care sunetul este redat prin căști, folosind tehnologia wireless, fără a fi nevoie de sisteme audio puternice.

Silent Cinema,   un stil nou de a viziona filme (Foto: Radu Hângănuț)

Silent Cinema, un stil nou de a viziona filme (Foto: Radu Hângănuț)

Prin castel, pe ritmuri de drum&bass

Dacă tot au venit pentru party la Electric Castle, participanții nu au uitat și motivul pentru care acest festival este cu adevărat special: locul de desfășurare- Castelul Banffy. Cea mai mare astfel de construcție din Transilvania, și-a dezvăluit istoria zdruncinată vizitatorilor prin intermediul lui David Baxter, șef al departamentului de restaurare al castelului și fost consilier al Prințesei Margareta pe probleme de restaurare și al celorlalți ghizi disponibil.

DSC_0152

În timp ce artiștii se pregăteau de cea de-a treia seară pe scena principală, câteva zeci de persoane s-au delectat cu informații despre castelul care, de-a lungul timpului, a rezistat bombardamentelor, unui incendiu, hoților și, de curând, unor anuale „atacuri de decibeli” care au loc la edițiile de Electric Castel, total inofensive pentru construție, așa cum David  Baxter a subliniat în timpul turului.

„Săriți peste Castel!”

Acesta a fot îndemnul pe care announcerul concursului l-a lansat concurenților veniți de pe tot mapamondul la Bonțida pentru a lua parte la concursurile de Dirt on Fire. Din fericire pentru spectatori și oarecum din păcate pentru integritatea fizică a concurenților care nu au arătat niciun fel de instinct de conservare, bicicletele riderilor au zburat peste rampe, s-au învârtit în toate modurile posibile și, în cele mai multe cazuri, au coborât la sol în siguranță.

DSC_0187

Ceva mai liniștiți și relaxați au fost concurenții de la Go! Skateboarding, care au pregătit competiția propriu-zisă pe rampe, antrenându-se sau pe margine, la soare, cu o bere și un energizant în mână. Timotej, are 22 de ani și a venit la Bonțida tocmai din Slovacia pentru a participa la concursul de skateboarding. În timp ce pe fundal CTC întreținea atmosfera de pe scena principală, tânărul slovac își făcea planul pentru concurs:

„Am început la 12 ani și este pasiunea mea de-o viață. E o nebunie să faci asta dar este foarte frumos. Am venit aici pentru concurs dar îmi place și muzica de aici, m-am distrat bine până acum. E o combinație foarte bună și e bine să ai ce face noaptea. De asemenea, totul se întâmplă într-o locație uimitoare. E o nebunie totală tot acest castel. Nu m-am prea gândit dacă pot câștiga dar cred că e posibil”, spune Timotej.

(Foto: Radu Hângănuț)

(Foto: Radu Hângănuț)

 

În plan muzical, cea de-a treia zi de Electric Castle îi va aduce în fața publicului pe CTC, Silent Strike, Grimus, Bonobo, Shver Disco Modern, DJ Fresh feat Messy MC, seara urmând să fie încheiată de Pop Killers.  

Mai jos puteți viziona o galerie foto realizată de Radu Hângănuț.

 

Postaţi un comentariu