Galerie foto| Noaptea Muzeelor și Festivalul Luminii au trezit clujenii la viață

Foto: Dan Bodea

Mii de clujeni au transformat noaptea în zi cu ocazia Festivalului Luminii și a Nopții Muzeelor. Parcul Central a fost neîncăpător datorită celor care au decis să profite de vremea bună și să se bucure de un cadru mirific, în care singura sursă de lumină a fost reprezentată de gulguțe. Pasionații de cultură au avut și ei activitate, întrucât Noaptea Muzeelor a fost sărbătorită la Cluj-Napoca de aproape toate instituțiile de profil, astfel că expozițiile au rămas deschise până după miezul nopții, când într-un târziu programul s-a încheiat cu un spectaculos show de artificii.

Muzeele au fost mai pline ca niciodată în noaptea de sâmbătă spre duminică. Este de altfel seara în care peste 3000 de muzee de pe Bătrânul Continent își deschid porțile cu programe și expoziții speciale, iar Clujului nu a uitat de acest obicei. Muzeul de Artă și Muzeul Farmaciei au primit oaspeți până spre miezul nopții la ora 24, iar așteptările organiztorilor au fost răsplătite cu mii de vizitatori care au decis să-și petreacă seara într-un mod atipic.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Parcul Central nu s-a tranformat în muzeu, dar a găzduit și el un spectacol de lumină care va rămâne mult timp în memoria clujenilor. Aleile parcului s-au umplut imediat după căderea serii, când clujenii au ieșit în oraș pentru a aprinde gulguțe și a lansa lampioane de pe malul lacului Chios. Tinerii au avut parte și de o mică încălzire pentru festivalul Untold, în condițiile în care în fața Casionului câteva sute de oameni s-au putut bucura de un concert de muzică electronică.

Seara s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii, iar în cele ce urmează vă prezentăm o galerie foto realizată de Dan Bodea la evenimentele din această seară.

Postaţi un comentariu