GALERIE FOTO/ Nebunia supremă la 10 grade Celsius: maraton de 5 km prin noroi, apă și tranșee

Frigul și vântul tăios ce a bătut azi pe dealurile din Someșeni nu i-a impresionat pe cei aproximativ 300 de temerari maratoniști care au luat startul la competiția „Ultimate Mudness”. Chiar dacă nu a fost o competiție propriu-zisă, ci mai degrabă o oportunitate de distracție în aer liber, traseul i-a pus la grea încercare pe participaniți, care au avut de trecut prin gropi cu apă ori de escaladat ziduri pe un traseu lung de cinci kilometri.

Ultima Mudness a avut loc la Poligonul militar Someșeni unde, pentru câteva ore, organizatorii au transformat „terenul de joacă” al soldaților într-un traseu aventuros, numai bun pentru cei care zilnic petrec ore întregi la birou sau în fața calcultatorului. Pe traseul lung de 5 km au fost amenajate gropi sau șanțuri cu apă și noroi, scări, ziduri, obstacole formate din cauciucuri sau tranșee dintre cele mai diverse.

„La originea acestor curse stă pregătirea militară. Mare parte a traseului de aici e compus din elemente din poligonul militar, obstacolele sunt de asemenea de tip militar și e logic că au venit și foști sau actuali militari”, explică Adrian Simion, preşedintele Asociaţiei Runsilvania.

Jens este neamț și de mai bine de șase ani lucrează în consultanță, la Cluj. Chiar dacă nu obișnuiește să facă prea mult sport, alături de echipa lui de la locul de muncă a reușit performanța de a termina traseul de la Ultimate Mudness în 45 de minute.

„E obositor dacă nu ești obișnuit să faci mișcare. Gropile cu noroi sunt cele mai dificile pentru că îți scoate energia din picioare. Eu în general nu fac prea multă mișcare, nu am fost niciodată la alte maratoane, dar îmi place mult să merg cu bicicleta și să joc fotbal”

Cei mai mulți dintre participanți au fost angajați ai firmelor din Cluj, însă la întrecere au luat parte și cadre militare care, cu această ocazia, au putut să se și distreze pe traseele de antrenament pe care le folosesc aproape zilnic.

„Au fost aici oameni foarte curajoși care, în ciuda vremii de afară, au venit aici să se bucure de adrenalină, de cursă, de obstacole și de alte activități pe care le-am avut aici. Pentru cei care au luat startul nici măcar frigul nu a mai contat pentru că te încălzești. Am scos totuși porțiunile mari de apă și noroi, astfel încât concurenții să se murdărească cât mai puțin. Ce s-a întâmplat aici e o îmbinare de aventură, sport și distracție. Sunt porțiuni de noroi grele, dar amuzante”, mai spune Adrian Simion.

La ediția din acest an de la Cluj-Napoc aproximativ 150 dintre cei peste 300 de participanți au fost doamne și domnișoare.

 

Ce este Ultimate Mudness
Ultimate Mudness s-a născut la Cluj, în urmă cu trei ani, fiind prima cursă cu obstacole organizată în România. Cu cele patru ediţii de până acum, două lângă Bucureşti şi două în Cluj-Napoca, Ultimate Mudness s-a bucurat de prezenţa a peste 750 participanţi, iar la ediţia de sâmbătă 24 octombrie, sunt aşteptaţi la start peste 350 concurenţi.
Startul se va da la ora 12.00, iar la ora 14.00 va avea loc cursa copiilor. În completarea evenimentului, vor fi activităţi multiple: tir cu arme de airsoft, paintball, prezentare de tehnică militară şi armament, bar & food etc. Ultimate Mudness nu este un concurs. Nu contează în cât timp parcurgi traseul. Valorile sale sunt sportul, aventura, distracţia, fairplay-ul, spiritul de echipă. Ultimate Mudness este o cursă cu tine însuţi. O provocare la a-ţi depăşi limitele. O invitaţie la distracţie, alături de prieteni şi colegi.

Mai jos puteți viziona o galerie foto realizată de Dan Bodea.

 

Postaţi un comentariu