Gala Presei Clujene premiază cei mai buni jurnaliști din Cluj

Cine sunt cei mai buni jurnaliștii clujeni? Răspunsul îl va da sâmbătă, de la 19.00, la centrul de cultură urbană Casino, juriul format din ziariștii Grigore Cartianu (fost redactor-șef al cotidianului Adevărul), Paul Radu (director Rise Project, echipa de jurnaliști care studiază Panama Papers în România) și Ștefan Voinea (director Gazeta de Sud, cotidianul cu cel mai mare tiraj din țară).

La cea de-a doua ediție a Galei Presei Clujene, organizată de Asociația Profesioniștilor din Presă – Cluj (APPC), cei mai buni jurnaliști din oraș vor fi premiați cu scopul de a promova excelența într-o breaslă care se confruntă cu deprofesionalizarea accentuată. Evenimentul se desfășoară sub patronajul Ambasadei Germaniei. În cadrul galei vor fi acordate patru premii: Reportaj/Feature,   Interviu, Opinie și Cel mai bun articol scris de un student la Jurnalism.  Premiile I vor consta în suma de 500 de euro, în timp ce premiile II și III vor fi trofee. Partener principal al evenimentului este compania EBS.

În acest an vor fi inaugurate și trei premii speciale, fiecare în valoare de 500 de euro: Premiul special pentru anchetă – acordat de E.ON Gaz,  Premiul special pentru reportaj cultural – acordat de TIFF și Premiul special pentru analiză economică– acordat de Farmec. Gala este patronată de Ambasadei Germaniei în România, la fel ca anul trecut, prilej cu care Ambasada decernează și cele două premii pentru jurnaliștii din România anunțate la prima ediție a galei.

La Gală va fi lansat și anuarul asociației jurnaliștilor din Cluj, care reunește între coperțile sale zeci dintre cele mai bune articole de presă ale anului precedent. Pot fi regăsite reportaje documentate, interviuri ample ori analize pe cifre. Fiecare material include un cod QR care, scanat, duce cititorii direct la articolul original. APPC editează Anuarul său în fiecare an din 2006 încoace, cu o pauză de doi ani.

Gala presei clujene are loc în acest an în săptămâna în care, pe întregul glob, este marcată Ziua Mondială a Libertății Presei. Toți jurnaliștii clujeni sunt invitați la eveniment sâmbătă seara, la ora 19.00.

Cine este Asociația Profesioniștilor din Presă – Cluj

 APPC a fost înființată în 2005. Scopul acesteia e perfecţionarea profesională a jurnaliștilor, pentru crearea unui climat decent şi echilibrat de dezbatere între media și ceilalți actori publici, consolidarea imaginii jurnalistului în societate, precum şi pentru evitarea ori corectarea derapajelor deontologice. Asociația reuneşte peste 60 de jurnalişti clujeni de la peste 20 de publicații, posturi de radio, televiziuni şi platforme online.

Postaţi un comentariu